Κανονικά η μισθοδοσία υπαλλήλων με αναστολή άσκησης καθηκόντων – Τι λέει το ΝΣΚ (εγκύκλιος)

Με εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης γίνεται γνωστό ότι οι υπάλληλοι κατά τη διάρκεια αναστολής άσκησης καθηκόντων θα πληρώνονται κανονικά.

Στην εγκύκλιο που υπογράφει ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Δημήτρης Τσουκαλάς υπογραμμίζεται ότι σύμφωνα με γνωμοδότηση του Ε΄Τμήματος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους αναφορικά με το ποιες αποδοχές δικαιούται ο υπάλληλος όταν βρίσκεται σε αναστολή άσκησης καθηκόντων, δεδομένου ότι δεν είναι δυνατή η αναλογική εφαρμογή των αντίστοιχων συνεπειών της αργίας ως προς το ύψος των αποδοχών, για όσο χρόνο διαρκεί η αναστολή άσκησης καθηκόντων, ο υπάλληλος θα πρέπει να λαμβάνει το σύνολο των αποδοχών του.

Η Γνωμοδότηση αυτή έγινε αποδεκτή από τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και σύμφωνα με τις οικείες διατάξεις είναι υποχρεωτική η εφαρμογή της για τη Διοίκηση. Το πλήρες κείμενο της ως άνω Γνωμοδότησης είναι ανηρτημένο στο διαδικτυακό τόπο του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους (www.nsk.gr).

Δείτε την εγκύκλιο του αναπληρωτή γενικού γραμματέα ΕΔΩ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΟΥΚΑΛΑΣ, ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑ, ΝΟΜΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΡΑΤΟΥΣ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ, ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!