Κανένα πρόβλημα λειψυδρίας στην Κεντρική Μακεδονία

δεν πρόκειται να αντιμετωπίσει πρόβλημα λειψυδρίας φέτος το καλοκαίρι η περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας όσον αφορά την ύδρευση και την άρδευση. Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας υπό την προεδρία του γενικού γραμματέα Γιώργου Τσιότρα με θέμα τη διαχείριση των υδατικών αποθεμάτων.
 
Ωστόσο υπάρχει σημαντικό πρόβλημα εδώ και ενάμιση χρόνο στην προσαγωγό διώρυγα του Αλιάκμονα, η οποία παρουσιάζει διαρροή σε δύο σημεία στην περιοχή του χωριού Άδενδρο.

«Χρειάζεται να δοθούν κονδύλια για να αποκατασταθεί η βλάβη, αφού ο Αλιάκμονας τροφοδοτεί με νερό τη Θεσσαλονίκη κατά 55%», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΑΘ ΑΕ Γιώργος Σκόδρας, ο οποίος πρότεινε να δημιουργηθεί ένας ξεχωριστός κλειστός αγωγός που θα μεταφέρει το νερό της ύδρευσης από τον Αλιάκμονα, καθώς σήμερα το υπάρχον κανάλι μεταφέρει νερό και για τις υδρευτικές αλλά και για τις αρδευτικές ανάγκες του νομού.

«Αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να εκτιμήσουμε το μέγεθος του κινδύνου για την ενδεχόμενη πρόκληση ρήγματος στον αγωγό αλλά το βέβαιο είναι πως αν αυτό συμβεί η Θεσσαλονίκη θα αντιμετωπίσει πρόβλημα υδροδότησης», πρόσθεσε με έμφαση ο κ. Σκόδρας και υπογράμμισε την ανάγκη να αποκτήσει η Θεσσαλονίκη και άλλες πηγές υδροδότησης.

Ο γενικός γραμματέας της Περιφέρειας Γιώργος Τσιότρας, ζήτησε προτάσεις σχετικά με τις απαιτούμενες εργασίες επιδιόρθωσης του προβλήματος, καθώς και για την κατασκευή μακροπρόθεσμα ανεξάρτητου αγωγού αποκλειστικά για την υδροδότηση της Θεσσαλονίκης από τον Αλιάκμονα, προκειμένου να δοθεί οριστική λύση στο θέμα.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!