καμπανάκι-βιρβιδάκη-στους-δήμους-για-259974
ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ | 21.04.2013 | 08:58

Καμπανάκι Βιρβιδάκη στους δήμους για το ΕΣΠΑ

Δεν είναι ικανοποιημένη η κυβέρνηση από το ρυθμό απορρόφησης των πόρων του ΕΣΠΑ από την Τοπική Αυτοδιοίκηση.  «Θα μπορούσε η αυτοδιοίκηση να τα πάει καλύτερα στον τομέα αυτό» επισημάνουν κυβερνητικά στελέχη που πάντως παραδέχονται ότι το γραφειοκρατικό κράτος και οι διαδικασίες του αποτελούν εμπόδιο στην προσπάθεια των τοπικών αρχόντων.

Ενδεικτική της μη ικανοποίησης της κυβέρνησης για την απορρόφηση των  πόρων του ΕΣΠΑ είναι η τοποθέτηση του υφυπουργού Ανάπτυξης Κυριάκου Βιρβιδάκη στη αναπτυξιακή ημερίδα της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

« Οι εντάξεις έργων με τελικούς δικαιούχους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ανέρχονται σε 5,2 δις ευρώ. Τα συμβασιοποιημένα έργα έχουν ύψος 1,5 δις ευρώ και οι απορροφήσεις υπολογίζονται σε 730.000 εκ ευρώ. Λυπάμαι, αλλά αυτή είναι η επίδοση των Τοπικών Αυτοδιοικήσεων μέχρι στιγμής. Θα ήθελα να ήταν άλλη» ανάφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βιρβιδάκης.

Ο κ. Βιρβιδάκης έκανε ιδιαίτερη αναφορά και στη διαχείριση των στερεών αποβλήτων τονίζοντας ότι οι δήμοι θα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους καθώς η Ευρωπαική Επιτροπή είναι έτοιμη να ταχυδρομήσει πρόστιμα και μάλιστα ιδιαίτερα τσουχτερά.

Διάβαστε επίσης

ΔΗΜΟΙ: STOP ΥΠΑΝ ΣΕ ΛΙΜΝΑΖΟΝΤΑ ΕΡΓΑ ΕΣΠΑ 3,2 ΔΙΣ.

ΔΗΜΟΙ: ΤΡΕΙΣ ΝΤΟΥΖΙΝΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΕΡΓΟ ΕΣΠΑ

Χατζηδάκης σε ΚΕΔΕ: Όχι σε ΕΣΠΑ Δήμων, ένταξη έργων στα Τομεακά Προγράμματα

Δ. ΒΟΛΒΗΣ: 10 ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΕΙΣ & ΜΙΑ ΚΥΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΜΑΝΤΡΙ
ΝΗΣΙΑ: «ΝΕΡΟ ΠΟΥ ΚΑΙΕΙ» ΛΟΓΩ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑΣ
Κοτζάς: Ο δήμος «πλημμύρισε» από τη γραφειοκρατία
Φούχτελ προς κυβέρνηση: Πάταξη γραφειοκρατίας ίσον πρόοδος στην Αυτοδιοίκηση