«Καμπανάκι» για τους παιδόφιλους από τον Μανώλη Σφακιανάκη- Έντυναν…κούκλες και αποπλανούσαν παιδιά

Τα στοιχεία για την αποπλάνηση ανηλίκων, του επικεφαλής του Σώματος Δίωξης του Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Μανώλης Σφακιανάκης, που παρουσιάστηκαν στην επιτροπή μορφωτικών υποθέσεως της Βουλής, πραγματικά σοκάρουν

Ο κ. Σφακιανάκης, μιλώντας στη Βουλή, αναφέρθηκε σε δέκα περιπτώσεις παιδιών, μόνο στην Αθήνα, που αποπλανήθηκαν από παιδόφιλο μέσω μέσω του διαδικτυακού παιχνιδιού «Ντύνω κούκλες», και ανέφερε μάλιστα ότι βρέθηκαν να αυτοφωτογραφίζονται γυμνά στις τουαλέτες, από τους γονείς τους.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Σφακιανάκης αποκάλυψε ότι μέσα σε λιγότερο από τέσσερα χρόνια, από το 2011 έως το 2014, έχουν εντοπιστεί 1028 κατηγορούμενοι και 271 από αυτούς για παιδική πορνογραφία. Μέσα σε οκτώ χρόνια, πρόσθεσε ο επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, αποτράπηκαν 1060 αυτοκτονίες, 36 από τους οποίους χρειάστηκε να νοσηλευτούν στην εντατική.

«Ήμουν στην Νέα Υόρκη και μου λένε “κάτι γίνεται στην χώρα σου, με μία πιτσιρίκα που αυτοτραυματίζεται σε πραγματικό χρόνο”. Μπαίνω στο κανάλι και τη βλέπω. Αμέσως ειδοποιώ την μονάδα, εκείνοι την εντοπίζουν και ενημερώνουν την ομάδα ΔΙΑΣ και το ΕΚΑΒ και προλάβαμε την μικρή στο παρά πέντε», είπε ο κ. Σφακιανάκης σημειώνοντας ότι για αυτή την υπόθεση η υπηρεσία βραβεύθηκε από το FBI.

Παίρνοντας τον λόγο, ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος, παρουσίασε τις αδυναμίες της πρακτικής που ακολουθείται με ένα παράδειγμα.

«Καθηγήτρια που είχε αποπλανήσει επανειλημμένως μαθητή της ΣΤ Δημοτικού στα Χανιά, τη διορίσαμε φέτος αναπληρώτρια στο Ηράκλειο, γιατί ο φάκελος γράφει μόνο «ανάρμοστη κατά την υπηρεσία συμπεριφορά», τόνισε ο υπουργός, ο οποίος ανακοίνωσε ότι αύριο θα κατατεθεί στην Βουλή σχετική τροπολογία.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΔΙΩΞΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ, ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ, ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ, ΠΑΙΔΟΦΙΛΟΙ


Αφήστε μια απάντηση