κακοκαιρία-στυλιανίδης-για-112-πότε-θα-ε-1059974
ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ | 03.02.2023 | 23:04

Κακοκαιρία-Στυλιανίδης για 112: Πότε θα ενεργοποιηθεί

Ο υπ. Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης ανακοίνωσε ότι για την κακοκαιρία Barbara, θα ενεργοποιηθεί μεν το 112 για συγκεκριμένες περιοχές, αλλά τα προειδοποιητικά μηνύματα θα στέλνονται ανάλογα με την πορεία των φαινομένων, καθώς δεν υπάρχει καθαρή εικόνα ακόμα.

Κατά τη διάρκεια συντονιστικής σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε απόψε στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας αναφέρθηκε ότι, σε περιοχές με ιδιαίτερη χιονόπτωση, είναι εξαιρετικά πιθανό να απαγορευτεί η κυκλοφορία βαρέων οχημάτων.

Όπως υπογράμμισε ο υπουργός, Χρ. Στυλιανίδης, όλος ο μηχανισμός πολιτικής προστασίας τίθεται σε ύψιστη ετοιμότητα και επαγρύπνηση ώστε να αντιμετωπιστούν άμεσα όποια προβλήματα προκύψουν εξαιτίας των επερχόμενων επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.

Επίσης, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης δόθηκαν σαφείς οδηγίες σε όλους τους εμπλεκομένους φορείς για την αποτελεσματική εφαρμογή του επικαιροποιημένου Σχεδίου «Βορέας 2» που αφορά στη διαχείριση των συνεπειών από την εκδήλωση χιονοπτώσεων και παγετού.

Παράλληλα, απευθύνεται ισχυρή σύσταση στους πολίτες να είναι πολύ προσεκτικοί, να περιορίσουν στις απολύτως αναγκαίες τις μετακινήσεις τους και να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα αυτοπροστασίας σύμφωνα με τις οδηγίες της ΓΓΠΠ.