Κ. Χατζηδάκης : «Το ΕΣΠΑ τρέχει και αλλάζει τη ζωή μας»

O Υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κωστής Χατζηδάκης παρέστη σήμερα σε εκδήλωση στην Περιφέρεια Αττικής με τον Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιάννη Μανιάτη και τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρό για την υπογραφή συμβάσεων για νέα έργα που εντάσσονται στο ΕΣΠΑ.

Ο κ. Χατζηδάκης δήλωσε μεταξύ άλλων:
«Μέχρι πέρυσι είχαμε αγωνία για το ΕΣΠΑ. Σήμερα διαπιστώνουμε ότι δεν χωράνε πια άλλα προγράμματα στο ΕΣΠΑ. Μπορούμε να εντάσσουμε ακόμα δύο μήνες και το πρόβλημά μας είναι ένα «ευχάριστο» πρόβλημα. Πρέπει να διαλέξουμε μεταξύ των προγραμμάτων που περιμένουν στη λίστα αναμονής.»

Ολόκληρη η δήλωση του Υπουργού έχει ως εξής:

«Η αλήθεια είναι ότι η ανάπτυξη δεν διατάσσεται. Είναι αποτέλεσμα σωστού σχεδιασμού, επιμονής και δουλειάς.
Σήμερα εδώ έχουμε τα αποτελέσματα της δουλειάς. Διότι, η ανάπτυξη είναι έργα. Το ΕΣΠΑ είναι έργα. Το ΕΣΠΑ είναι στήριξη της ποιότητας της ζωής μας. Το ΕΣΠΑ είναι ένα κοινωνικό δίχτυ προστασίας. Αυτό είναι που σήμερα προωθείται.
Μέχρι πέρυσι είχαμε αγωνία για το ΕΣΠΑ. Σήμερα διαπιστώνουμε ότι δεν χωράνε πια άλλα προγράμματα στο ΕΣΠΑ. Μπορούμε να εντάσσουμε ακόμα δύο μήνες και το πρόβλημά μας είναι ένα «ευχάριστο» πρόβλημα. Πρέπει να διαλέξουμε μεταξύ των προγραμμάτων που περιμένουν στη λίστα αναμονής.
Βεβαίως, έρχεται το επόμενο ΕΣΠΑ αμέσως μετά και αυτοί που δεν θα ενταχθούν στο σημερινό, μπορούν να καλυφθούν από το καινούργιο. Ωστόσο, δεν είναι απλά και μόνο μια θεωρητική διακήρυξη ότι η χώρα ενώ ήταν 18η στις απορροφήσεις, πέρυσι στην Ευρωπαϊκή Ένωση, φέτος είναι 4η. Αυτό αντανακλάται στην καθημερινή πραγματικότητα. Το δείχνουν οι βρεφονηπιακοί σταθμοί που κατασκευάζονται, το δείχνουν τα κοινωνικά προγράμματα σε σχέση με τους ανασφάλιστους και τους άνεργους. Το δείχνουν τα 17.000 επιχειρηματικά σχέδια που πρόσφατα εγκρίναμε. Το δείχνουν μια σειρά από τεχνικά έργα, τα οποία εξελίσσονται σε όλη την Ελλάδα.
Όλα αυτά έρχονται να αποδείξουν ότι, «ναι» το ΕΣΠΑ τρέχει και αλλάζει τη ζωή μας.
Χαίρομαι που υπάρχει αυτή η σημαντική πρόοδος στην Περιφέρεια Αττικής. Υπογραμμίζω κι εγώ ότι έχουμε πολύ καλή συνεργασία τόσο με τον Περιφερειάρχη κ. Σγουρό όσο και με τις υπηρεσίες της Περιφέρειας. Με αυτήν την ευκαιρία θέλω να σημειώσω, επίσης την ικανοποίησή μου για το ότι με το σύνολο των Περιφερειαρχών της χώρας έχουμε μια παραγωγική συνεργασία.

Αποτέλεσμα της συνεργασίας αυτής θα είναι και ο σχεδιασμός του νέου ΕΣΠΑ. Δεν θέλουμε να είναι ακόμα ένα πρόγραμμα για τη χώρα, αλλά ένα πρόγραμμα, το οποίο θα προχωρήσει σε άλλες ταχύτητες, που θα αφήσει πράγματι το αποτύπωμά του στην προσπάθεια για την ανάπτυξη.
Πραγματικά αυτήν την ώρα, αυτό που εξελίσσεται μπροστά μας είναι η μάχη της γενιάς μας. Πρέπει ο καθένας από τη θέση του να κάνει ότι περισσότερο μπορεί, έτσι ώστε να συμβάλλει η χώρα, μια ώρα αρχύτερα, να βρεθεί στο δρόμο της ανάκαμψης και της ανάπτυξης.
Χαίρομαι που σήμερα εδώ έχουμε μπροστά μας την Ελλάδα των έργων, την Ελλάδα της ανάπτυξης. Και αυτή την προσπάθεια εμείς θα συνεχίσουμε να τη στηρίζουμε με κάθε δυνατό τρόπο».

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΕΣΠΑ, ΥΠ-ΕΣ, ΔΗΛΩΣΗ, ΚΩΣΤΗΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!