Κ. Χατζηδάκης: «Το Δεκέμβριο το ν/σ για τους πλειστηριασμούς»

Μέσα στο επόμενο εικοσαήμερο και πριν το τέλος του Δεκεμβρίου θα κατατεθεί το νομοσχέδιο για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια και την εκπλειστηρίαση ακινήτων, δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κωστής Χατζηδάκης το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό Mega.

Ο κ. Χατζηδάκης υποστήριξε ότι προσπάθεια της κυβέρνησης είναι η προστασία όχι μόνον των χαμηλότερων εισοδηματικών τάξεων αλλά και των νοικοκυριών μεσαίων εισοδημάτων.

Πάντως, επεσήμανε ότι δεν είναι δυνατόν η παράταση ενός πλαισίου υπό το οποίο βρίσκουν σκέπη ακόμη και όσοι είναι σε θέση να εξυπηρετήσουν ομαλά τις δανειακές τους υποχρεώσεις, αλλά δεν το πράττουν.

Όπως σημείωσε, αν και πρόθεση της τρόικας είναι η κατάργηση της εξωδικαστικής διαδικασίας αντιμετώπισης περιπτώσεων μη εξυπηρετούμενων δανείων, η κυβέρνηση εμμένει στη διατήρηση τόσο της δικαστικής όσο και της εξωδικαστικής οδού για την αντιμετώπιση των ζητημάτων αυτών.

Ωστόσο, επικαλούμενος τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων με την τρόικα, δεν έκανε περισσότερα σχόλια.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ, ΚΩΣΤΗΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!