Κ. Τέλιος: Εκτός Δημοσίου μετά από 11 χρόνια ο «δάσκαλος» της 17Ν

Μόλις, χθες Παρασκευή, δηλαδή, μετά από 11 χρόνια έγινε αμετάκλητη η πειθαρχική ποινή της οριστικής του παύσης του Κ. Τέλιου, που είχε κατηγορηθεί για συμμετοχή στη «17 Νοέμβρη». Ο Κ. Τέλιος που κατείχε θέση μόνιμου εκπαιδευτικού (διορίστηκε δάσκαλος σε δημοτικό σχολείο της Κρήτης το 1998), τέθηκε σε αυτοδίκαιη αργία του 2002, μετά την ποινική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος του στο πλαίσιο των ερευνών για την «17Ν», ενώ τρία χρόνια αργότερα, στα τέλη του 2005, το πειθαρχικό συμβούλιο έκρινε πως πρέπει να παυθεί για παράβαση καθήκοντος και χαρακτηριστικά ανάξια για υπάλληλο διαγωγή.

Ωστόσο, ο K. Τέλιος τελικά απηλλάγη ποινικά από την υπόθεση της «17Ν», λόγω παραγραφής, αφού από το 1992 κι έπειτα δεν έχε καμία συμμετοχή στη δράση της οργάνωσης. Στη συνέχεια προσέφυγε στη Δικαιοσύνη κατά των αποφάσεων σε βάρος του και χρειάστηκαν πάνω από 11 χρόνια έως ότου τελικά μόλις χθες να γίνει αμετάκλητη η πειθαρχική ποινή της οριστικής του παύσης.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΔΑΣΚΑΛΟΣ, 17 ΝΟΕΜΒΡΗ, ΕΠΙΟΡΚΟΣ, Κ. ΤΕΛΙΟΣ, ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΠΑΥΣΗ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!