Κ. Μητσοτάκης: Δεν θέλω να είμαι υπουργός κινητικότητας και διαθεσιμότητας

«Η κινητικότητα είναι μια παρέμβαση, δεν είναι όμως η ουσιαστική μεταρρύθμιση του δημοσίου», υπογράμμισε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης από το Παρίσι μετά από τη συνάντηση που είχε με τον ΓΓ του ΟΑΣΑ, Ανχελ Γκούρια, και τη Γαλλίδα ομολόγό του, Μαριλίζ Λεμπρανσύ.

«Πρέπει να στρέψουμε την ενέργειά μας εκεί που πραγματικά πονάμε. Για παράδειγμα, το πώς επιλέγουμε τους γενικούς μας διευθυντές, θέμα για το οποίο δεν έχουμε δώσει ακόμα απάντηση συμβατή με τις απαιτήσεις της σημερινής δημόσιας διοίκησης. Το λέω μέσα από την εμπειρία ενός ανθρώπου που τους τελευταίους τρεις μήνες ασχολήθηκε μόνο με την κινητικότητα και έχω πει ότι δεν θέλω να είμαι υπουργός κινητικότητας και διαθεσιμότητας, θέλω να είμαι υπουργός διοικητικής μεταρρύθμισης στο σύνολο», ανέφερε ο κ.Μητσοτάκης.

Όπως γνωστοποίησε δε, μέσα στην εβδομάδα θα έρθει στη Βουλή το νομοσχέδιο με το οποίο, μεταξύ άλλων, «το εργαλείο της Διαύγειας ενισχύεται ιδιαίτερα και πηγαίνει αρκετά βήματα πιο πέρα ως προς τη θεσμική του κατοχύρωση».

Ο ίδιος υποστήριξε ότι δεν είναι δυνατόν να περιορίζεται η διοικητική μεταρρύθμιση στην κινητικότητα, στη διαθεσιμότητα και στις απολύσεις: «Δεν μπορεί να έχει ως αποκλειστικό γνώμονα τη μείωση του κόστους, είναι μεταρρυθμίσεις σύνθετες που απαιτούν χρόνο και επενδύσεις και όχι μόνο περικοπές», σημείωσε.

Κατά τη συνάντηση στο Παρίσι, ο ΓΓ του ΟΑΣΑ κ.Γκούρια παρουσίασε την πρόοδο της δεύτερης φάσης των εργασιών που έχει αναλάβει ο ΟΟΣΑ για τον εντοπισμό των διοικητικών βαρών στις ελληνικές επιχειρήσεις και σε 13 τομείς. Όπως ορίζεται από τα χρονοδιαγράμματα, ο ΟΟΣΑ θα πρέπει να έχει ολοκληρώσει έως τον Ιανουάριο του 2014 την εργασία, με την οποία θα έχουν εντοπισθεί αλλά και κοστολογηθεί τα διοικητικά βάρη. Παράλληλα, ο Οργανισμός θα κάνει συγκεκριμένες προτάσεις για το 20% των σημαντικότερων βαρών ώστε να περιορισθούν ή να απαλειφθούν.

Σημειώνεται ότι ο κ.Γκούρια θα επισκεφθεί την Ελλάδα στα τέλη Νοεμβρίου με την ευκαιρία της παρουσίασης της ετήσιας έκθεσης για τη χώρα μας.

Πηγή: ΑΜΠΕ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ, ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]