Κ. Αρβανιτόπουλος: «Στο ΕΚΠΑ 313 υπάλληλοι με το ίδιο όνομα»

«Η απεργία αυτή είναι εις βάρος του κοινωνικού συνόλου και πρέπει να σταματήσει», δήλωσε την Τετάρτη ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, ενώ αναφερόμενος στο θέμα της διαθεσιμότητας, είπε ότι «χρειάζεται η βούληση των πρυτανικών αρχών«.

Μιλώντας στον ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ 99,5 ο κ. Αρβανιτόπουλος είπε ότι «η διαθεσιμότητα είναι ένα μέτρο κοινωνικό και είναι αναγκαίο για την εκπλήρωση των υποχρεώσεων της χώρας».

Ανεφέρε δε πως «όταν ζητήθηκε από τα πανεπιστήμια να αυτοαξιολογηθούν για τις δομές, τους ανθρώπους και τις διαδικασίες και να μας πουν 36 ιδρύματα που έχουν υπεράριθμους και που έχουν ελλείψεις όλα έδειξαν ότι θέλουν και άλλους διοικητικούς».

Επισήμανε ότι στο Καποδιστριακό υπάρχουν 1.317 υπάλληλοι και με τη διαθεσιμότητα 800, τονίζοντας ότι «12 μόνο έχουν μπει μέσω ΑΣΕΠ».
«Είχαμε αθρόες προσλήψεις και μονιμοποιήσεις που διπλασίασαν το προσωπικό τα δέκα τελευταία χρόνια. Από τις πανεπιστημιακές αρχές έγιναν, βέβαια
», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Παιδείας.

«Γιατί υπάρχει τόση ένταση από μια χούφτα ανθρώπων στο Καποδιστριακό» αναρωτήθηκε ο κ. Αρβανιτόπουλος και πρόσθεσε «πάμε να κρύψουμε τα άπλυτα κάτω από το χαλί; Μόνο στο Καποδιστριακό, αν δείτε τους υπαλλήλους, υπάρχουν 313 περιπτώσεις με το ίδιο ακριβώς επίθετο, συνεπωνυμίες».
Επέρριψε, μάλιστα ευθύνες στον πρύτανη του Καποδιστριακού εάν χαθεί το εξάμηνο καλώντας τον να ανοίξει το Πανεπιστήμιο μετά και τη δεύτερη δικαστική απόφαση.

«Να κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του, βάσει των αρμοδιοτήτων που του δίνει ο νόμος, για να μη χαθεί το εξάμηνο. Διότι αν χαθεί το εξάμηνο, θα φέρει ακέραιη την ευθύνη», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΑΕΙ, ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!