Ιθαγένεια: Μπαϊπάς ΝΔ σε αντιδράσεις ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ με «πάγωμα» των αιτήσεων - Aftodioikisi.gr
Παρασκευή
22
Οκτώβριος
Back

Ιθαγένεια: Μπαϊπάς ΝΔ σε αντιδράσεις ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ με «πάγωμα» των αιτήσεων

Στην αναστολή όλων των διαδικασιών για τη χορήγηση της ελληνικής ιθαγένειας, προχωράει η κυβέρνηση κάνοντας έτσι μπαϊπάς στις αντιδράσεις των άλλων δύο κυβερνητικών εταίρων στην κατάρτιση νέου νομοσχεδίου.  Υπενθυμίζεται ότι προ 15νθημέρου μετά τη διαρροή της απόφασης του ΣτΕ ο πρωθυπουργός είχες δώσει εντολή να καταρτισθεί εντός εβδομάδος «αντι-ν/σ Ραγκούση», ωστόσο η προσπάθεια της ΝΔ δεν προχώρησε καθώς αντέδρασαν έντονα οι δύο άλλοι κυβερνητικοί εταίροι.

Σύμφωνα με απόφαση* με ημερομηνία 15.11.12, του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών, Χαράλαμπου Αθανασίου ο λόγος της αναστολής οφείλεται στην επικείμενη δημοσίευση της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας, που αφορά στον έλεγχο της συνταγματικότητας των σχετικών άρθρων του νόμου Ραγκούση (3838/2010).

Με την απόφαση του, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών καλεί τις υπηρεσίες να αναστείλουν τις διαδικασίες:  υποβολή νέων αιτημάτων, εξέταση φακέλου, δημοσίευση απόφασης, ορκωμοσία, και εγγραφή στα δημοτολόγια

Να σημειωθεί ότι πηγές της Ιπποκράτους χαρακτηρίζουν «παράνομη»  την «εγκύκλιο» του υπουργείου Εσωτερικών για την ιθαγένεια, προσθέτοντας ότι «υπονομεύει τη λειτουργία της κυβερνητικής συνεργασίας».

 

*ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΑΠΟΝΟΜΗΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑΣ

ΑΘΗΝΑ 15-11-2012

Θέμα: Αναστολή διαδικασίας απονομής ιθαγενείας κατά τα άρθρα 1Α και 24 του Ν. 3838/2010.

Εν όψει προσεχούς δημοσιεύσεως της αποφάσεως του Συμβουλίου της Επικρατείας που αφορά στον έλεγχο της συνταγματικότητας των άρθρων 1Α και 24 του ν. 3838/2010, παρακαλείσθε όπως αναστείλετε τη διαδικασία απονομής Ιθαγένειας ( υποβολή νέων αιτημάτων, εξέταση φακέλου, δημοσίευση απόφασης, ορκωμοσία, εγγραφή στα δημοτολόγια) όλων των σχετικών αιτήσεων που βασίζονται στα προαναφερθέντα άρθρα.
Παρακαλείσθε όπως ενημερώσετε σχετικά τους Δήμους της χωρικής σας αρμοδιότητας.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών

Χαράλαμπος Αθανασίου

 

Σχετικά

«Αντι-ν/σ Ραγκούση» για ιθαγένεια: Αντιδράσεις για την πρωτοβουλία Σαμαρά

Ν/Σ ΕΞΠΡΕΣ ΓΙΑ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ – ΨΗΦΟ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!