Ιταλία/Δημόσιο: Υποβάθμιση οργανισμών, δήμων, περιφερειών από Moody’s

Ο Oίκος Moody’s προχώρησε στην υποβάθμιση είκοσι τριών εταιριών του ιταλικού δημοσίου, δήμων και περιφερειών της Ιταλίας, μετά την γενικότερη υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ιταλίας την περασμένη εβδομάδα. «Οι προοπτικές, για την τοπική αυτοδιοίκηση, παραμένουν αρνητικές, όπως και εκείνες ολόκληρης της Ιταλίας», υπογραμμίζει ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης.

Στους δήμους που υποβαθμίστηκαν, συμπεριλαμβάνονται οι πόλεις του Μιλάνου και της Νάπολης, όπως και οι περιφέρειες της Λομβαρδίας (ευρύτερη περιοχή του Μιλάνου) και του Μπολτσάνο (κοντά στα σύνορα με την Αυστρία).

Σε ό,τι αφορά τις εταιρίες με κρατική συμμετοχή στο πακέτο μετοχών, η υποβάθμιση του Moody’s πλήττει την εταιρία υδρογονανθράκων Eni και τα Ιταλικά Ταχυδρομεία, Poste Italiane, λόγω του ότι «είναι μια επιχείρηση που εκτίθεται στις συνέπειες της δύσκολης οικονομικής κατάστασης της χώρας».

ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΚΟΣΜΟΣ, ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!