Ύστερα από 11 χρόνια, απολύθηκε επίορκος υπάλληλος

Έντεκα χρόνια χρειάστηκαν για να απομακρυνθεί από τη θέση της μια υπάλληλος του ΙΚA, η οποία ζημίωσε το ταμείο… Πρόκειται για μια υπόθεση ενδεικτική της κατάστασης που επικρατεί στο Δημόσιο και ουχί η μοναδική. Όπως αναφέρει «Το Έθνος», το 2001 προέκυψε ότι μια υπάλληλος του μεγαλύτερου ταμείου της χώρας, η οποία ήταν προϊσταμένη στο Τμήμα Εσόδων σε υποκατάστημα της Αττικής, είχε δώσει δύο ασφαλιστικές βεβαιώσεις χωρίς να έχουν τακτοποιηθεί οι οφειλές προς το ταμείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τη διοίκηση του ΙΚΑ, η οφειλή ήταν περίπου 10 εκατομμύρια ευρώ, ωστόσο από την υπάλληλο είχαν χορηγηθεί κανονικά οι ασφαλιστικές βεβαιώσεις. Μόλις αποκαλύφθηκε η υπόθεση, το θέμα έφτασε στο πειθαρχικό, χωρίς ωστόσο αρχικά να υπάρξει τιμωρία.
Η υπάλληλος μάλιστα άσκησε ασφαλιστικά μέτρα, τα οποία, σύμφωνα με πληροφορίες από το ΙΚΑ, τα έχασε. Τελικά όμως πέρασαν 11 ολόκληρα χρόνια για να απομακρυνθεί από τη θέση της…

«Για τη συγκεκριμένη υπόθεση κάναμε το καθήκον μας. Προχωρήσαμε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να αποδοθεί τελικά δικαιοσύνη» σημειώνει με δηλώσεις του στο «Έθνος» ο διοικητής του ΙΚΑ Ροβέρτος Σπυρόπουλος, τονίζοντας ότι «δεν υπάρχει περίπτωση οποιαδήποτε παραβατική συμπεριφορά από όπου και αν προέρχεται να μην εξιχνιαστεί«.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΙΚΑ, ΑΠΟΛΥΣΗ, ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ, ΕΠΙΟΡΚΟΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!