ισλαμικό-τέμενος-αθήνας-βγήκε-το-φεκ-γ-630160
ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ | 20.05.2019 | 21:46

Ισλαμικό τέμενος Αθήνας: Βγήκε το ΦΕΚ για τη λειτουργία του -Ποιες προσλήψεις κάνει

Σε ΦΕΚ δημοσιεύτηκε το Π.Δ. με τίτλο: Οργανισμός του Ν.Π.Ι.Δ. με την επωνυμία «Διοικούσα Επιτροπή Ισλαμικού Τεμένους Αθηνών.

Όπως αναφέρεται, σκοπός του Ν.Π.Ι.Δ. «Διοικούσα Επιτροπή Ισλαμικού Τεμένους Αθηνών» είναι η διοίκηση, διαχείριση και συντήρηση του Ισλαμικού Τεμένους Αθηνών που έχει ανεγερθεί στα όρια του Δήμου Αθηναίων για την κάλυψη των θρησκευτικών αναγκών των μουσουλμάνων που διαβιούν στην Αττική.

Στο Κεφάλαιο Γ΄ (Θέματα προσωπικού) αναφέρεται ότι «ο παρών οργανισμός καθορίζει τα θέματα προσωπικού, τα αναγκαία κριτήρια για την πρόσληψή του, τη διαδικασία πρόσληψης, την εν γένει υπηρεσιακή του κατάσταση, τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις του στα εργασιακά θέματα, τις εν γένει σχέσεις του με το Ν.Π.Ι.Δ., το πειθαρχικό δίκαιο, το σύστημα αξιολόγησης και κάθε άλλο συναφές ζήτημα. Το έκτακτο προσωπικό του Ν.Π.Ι.Δ. περιλαμβάνει τις ειδικότητες του μεταφραστή, υπαλλήλων γενικών καθηκόντων, θεολόγων μουσουλμανικής θρησκείας, κηπουρού, προσωπικού καθαριότητας, προσωπικού φύλαξης και πληροφόρησης, νοσοκόμου, ηλεκτροτεχνίτη, υδραυλικού, ψυκτικού, και εργατών. Η διάρκεια της σύμβασης ορίζεται σε έως οκτώ (8) μήνες. Κατά τα λοιπά για τις συμβάσεις αυτές τηρούνται οι ρυθμίσεις του π.δ. 164/2004 (A΄ 134) ως εκάστοτε ισχύουν και ειδικότερα οι περιορισμοί των άρθρων 5, 6 και 7 του π.δ. περί χρονικών ορίων παράτασης των συναπτόμενων συμβάσεων εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου του έκτακτου προσωπικού. Τα τυπικά προσόντα πρόσληψης στις οργανικές θέσεις (άρθρο 14) ορίζονται με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου. Η πρόσληψη του τακτικού προσωπικού διενεργείται με προκήρυξη, η οποία εγκρίνεται με απόφαση του Δ.Σ.».

Δείτε περισσότερα παρακάτω:

ΤΕΜΕΝΟΣ-ΦΕΚ