Υπουργείο Υγείας: Στη φόρα τα στοιχεία των γιατρών που παίρνουν «δωράκια» - Έρχεται σχέδιο νόμου - Aftodioikisi.gr
Τετάρτη
25
Μάι
Back

Υπουργείο Υγείας: Στη φόρα τα στοιχεία των γιατρών που παίρνουν «δωράκια» – Έρχεται σχέδιο νόμου

Μέσα στο επόμενο διάστημα θα γίνει νόμος του κράτους, το σχέδιο νόμου Βορίδη το οποίο θα επιβάλει τη δημοσιοποίηση όλων των στοιχείων των γιατρών που γίνονται αποδέκτες προσφορών από φαρμακευτικές επιχειρήσεις.

Όπως είχε προαναγγείλει κατά τη διάρκεια εκδήλωσης του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ) για τον κώδικα δημοσιοποίησης, είναι ήδη στο συρτάρι του το σχέδιο νόμου που θα υποχρεώνει τόσο τις εταιρείες όσο και τους γιατρούς να συναινούν στη δημοσιοποίηση των παροχών σε είδος ή σε χρήμα.

Πρόκειται ουσιαστικά για μια πρωτοβουλία του ΣΦΕΕ στο πλαίσιο Ευρωπαϊκού προγράμματος την οποία ενίσχύει πλέον και η ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Μάλιστα όπως αναφέρουν πληροφορίες του iatropedia.gr, έχει εξευρεθεί ο τρόπος για να ξεπεραστεί ο σκόπελος των προσωπικών δεδομένων.

Τα στοιχεία θα αναρτώνται σε ειδική ιστοσελίδα ενώ ο νέος κώδικας θα αρχίσει να εφαρμόζεται από την 1η Ιανουαρίου του 2015 οπότε τη χρονιά αυτή θα αρχίσει η συγκέντρωση όλων των στοιχείων τα οποία και θα βγούνε στον “αέρα” το 2016.

Τα στοιχεία που θα δημοσιοποιούνται είναι ονοματεπώνυμο γιατρού και Α.Φ.Μ. καθώς  και ύψος και είδος αμοιβής

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!