Υπουργείο Εργασίας: Οι όροι της ΕΓΣΣΕ ισχύουν μέχρι το τέλος Ιουνίου!

Οι όροι της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας ισχύουν για όλους τους εργαζομένους μέχρι τέλος Ιουνίου, τονίζει το υπουργείο Εργασίας σε ανακοίνωσή του, προσθέτοντας ότι επιδίωξη της κυβέρνησης είναι μέχρι τότε να έχει επανέλθει πλήρως η ελευθερία συλλογικών διαπραγματεύσεων και να ξεκινήσει η διαπραγμάτευση για τη νέα ΕΓΣΕΕ.

Το υπουργείο αφήνει αιχμές κατά της διοίκησης της ΓΣΕΕ, η οποία, όπως αναφέρει, «μετά το πολυτελές συνέδριο της Ρόδου, μέμφεται την κυβέρνηση γιατί δεν ανέλαβε πρωτοβουλία για την παράταση της ισχύος της ΕΓΣΣΕ, εν όψει της υποτιθέμενης λήξης της μετενέργειας της τελευταίας την 31η Μαρτίου».

Όπως υπενθυμίζει το υπουργείο, «βάσει της ρύθμισης του άρθρου 40 του νόμου 4320/2015 της πρώτης κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία δεν καταργήθηκε και ισχύει: ‘Οι κανονιστικοί όροι εθνικής γενικής συλλογικής σύμβασης εργασίας που έληξε ή καταγγέλθηκε, εξακολουθούν να ισχύουν επί ένα εξάμηνο από τη λήξη ή καταγγελία και εφαρμόζονται και στους εργαζόμενους που προσλαμβάνονται στο διάστημα αυτό’».

Επομένως, συνεχίζει η ανακοίνωση, οι όροι της ΕΓΣΣΕ ισχύουν για όλους τους εργαζομένους μέχρι τέλος Ιουνίου, ενώ στις 6 Απριλίου έχει ορισθεί η πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για το σκοπό αυτό, σε εκπλήρωση της σχετικής κυβερνητικής δέσμευσης.

Το υπουργείο Εργασίας αναφέρει πάντως ότι «σε κάθε περίπτωση, η κυβέρνηση καλωσορίζει τυχόν απόφαση των κοινωνικών εταίρων να παρατείνουν, παρόλα αυτά, μέχρι το τέλος του 2016 την ισχύ της ΕΓΣΣΕ, ούτως ώστε να μην υπάρχει πίεση χρόνου στην μελλοντική διαπραγμάτευση τους».

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΕΓΣΣΕ, ΟΡΟΙ ΣΥΜΒΑΣΗΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!