Υπογράφτηκαν οι αποφάσεις για τις λαϊκές αγορές από το ΥΠΑΝ

Υπογράφτηκαν σήμερα από τον υφυπουργό Ανάπτυξης Γιώργο Βλάχο, οι αποφάσεις με τις οποίες ορίζεται το ποσοστό του ημερήσιου δικαιώματος, το οποίο αποδίδεται στις Ομοσπονδίες Συλλόγων Παραγωγών και Πωλητών Λαϊκών Αγορών αρμοδιότητας Οργανισμού Λαϊκών Αγορών, αρμοδιότητας Οργανισμού Λαϊκών Αγορών Θεσσαλονίκης και στις Ομοσπονδίες Συλλόγων Παραγωγών και Πωλητών Λαϊκών Αγορών αρμοδιότητας των υπολοίπων νομαρχιακών αυτοδιοικήσεων της χώρας, εκτός από τις νομαρχιακές αυτοδιοικήσεις Αθηνών – Πειραιώς και Θεσσαλονίκης.

Το ποσοστό αυτό προσδιορίζεται στο 5% του συνολικού ημερήσιου δικαιώματος που καταβάλλεται από τους παραγωγούς και τους πωλητές λαϊκών αγορών. Με τον τρόπο αυτό ικανοποιείται, για πρώτη φορά, ένα πάγιο αίτημα των φορέων που εκπροσωπούν του παραγωγούς και τους πωλητές λαϊκών αγορών σε όλη τη χώρα.

Με την πρωτοβουλία αυτή δημιουργούνται οι προϋποθέσεις εκσυγχρονισμού των λαϊκών αγορών, καθώς το ΥΠ.ΑΝ. με συνεχείς προσπάθειες διαμορφώνει ένα νέο τοπίο στην αγορά, προς όφελος και του καταναλωτή αλλά και του υγιούς εμπορίου.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!