Υπό έλεγχο τα οικογενειακά επιδόματα συνταξιούχων για μείωση δαπάνης

Διασταύρωση στοιχείων επιχειρεί το υπουργείο Εργασίας, στα οικογενειακά επιδόματα των συνταξιούχων προκειμένου να εντοπιστούν κρούσματα παραβατικότητας, με αποτέλεσμα να μειωθεί η δαπάνη, που σήμερα ανέρχεται στα 462 εκατ. ευρώ ετησίως.

Μέσα από τα συνολικά ευρήματα της έκθεσης «Ήλιος» ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης προαναγγέλλει έλεγχο στους δικαιούχους των οικογενειακών επιδομάτων, τονίζοντας ότι έρχεται «μια νέα δέσμη στοχευμένων διασταυρώσεων για την αποτύπωση των δικαιούχων, αλλά και τον εντοπισμό ενδεχόμενης παραβατικότητας σε πεδία, όπως π.χ. η παροχή οικογενειακών επιδομάτων σε συνταξιούχους, όπου η σχετική δαπάνη των 664.862 οικογενειακών επιδομάτων που παρέχονται σε συνταξιούχους 35 ασφαλιστικών φορέων ανέρχεται σήμερα στα 462 εκατ ευρώ ετησίως».

Όπως δήλωσε ο υπουργός Εργασίας, «τους πρώτους δέκα μήνες του 2014, η απορρόφηση πόρων του Κρατικού Προϋπολογισμού για τη χρηματοδότηση του ασφαλιστικού κινείται απόλυτα εντός των προγραμματισμένων στόχων, καθώς με προϋπολογισθείσα καταβολή 83,33% της συνολικής κρατικής επιχορήγησης των ασφαλιστικών ταμείων για το 2014, έχει απορροφηθεί το 83,39%.

Σε ό,τι αφορά στην πολυνομία που επικρατεί στο ασφαλιστικό ο κ. Βρούτσης επισήμανε ότι: «Η κωδικοποίηση και απλοποίηση των 5.436 νόμων, διαταγμάτων και άλλων κανονιστικών πράξεων που εκτείνονται σε 38.495 σελίδες ρυθμιστικού περιεχομένου, θα ολοκληρωθεί το Νοέμβριο του 2015 και δεν πρόκειται να θίξει τις υφιστάμενες παροχές και παραμέτρους του ασφαλιστικού».

Ωστόσο, αποκαλύπτοντας μικρές και μεγάλες, ενδεχομένως προκλητικές και «φωτογραφικές» εξαιρέσεις, θα βάλει μια διαχωριστική γραμμή για το μέλλον, για ένα δίκαιο και διαφανές ασφαλιστικό σύστημα που δεν θα διακρίνει τους συνταξιούχους σε «πληβείους» και «πατρικίους».

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ, ΕΛΕΓΧΟΙ, ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ, ΒΡΟΥΤΣΗΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!