ΥΠΕΣΔΑ: Ποια ποσά δεν πρέπει να αποτυπώνονται ως έσοδα στους ΟΤΑ – Πώς δημιουργείται «λανθασμένη εικόνα» οικονομικής κατάστασης

Τα ποσά των επιχορηγήσεων, που έχουν καταβληθεί από τον κρατικό προϋπολογισμό στους ΟΤΑ και τα νομικά τους πρόσωπα για την εξόφληση των ληξιπρόθεσμών υποχρεώσεών τους προς τρίτους, αποτελούν μη επιστρεπτέες επιχορηγήσεις και δεν παρακρατούνται από τους προβλεπόμενους πόρους προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση, διευκρινίζεται σε έγγραφο που αποστάλθηκε από το υπουργείο Εσωτερικών προς τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, τους δήμους και τις Περιφέρειες της χώρας.

Για το λόγο αυτόν, το υπουργείο θεωρεί ότι τα ποσά που έχουν αποδοθεί στους ΟΤΑ για την εξόφληση ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων δεν πρέπει να αποτυπώνονται στα λογιστικά βιβλία στους λογαριασμούς εσόδων που προσδιορίζουν το αποτέλεσμα χρήσης. Τα ποσά αυτά θα πρέπει να απεικονίζονται ως «έκτακτη κεφαλαιοδότηση» και να προσαυξάνουν απευθείας την καθαρή θέση.

Εάν τα ποσά συμπεριληφθούν στους λογαριασμούς εσόδων θα αποτυπωθεί λανθασμένη εικόνα για την πραγματική οικονομική κατάσταση των ΟΤΑ.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΟΤΑ, ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΕΙΣ, ΕΣΟΔΑ, ΥΠΕΣΔΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!