ΥΠΕΣΔΑ: Αυτό είναι το επικαιροποιημένο στατιστικό φύλλο ληξιαρχικών πράξεων

Το Επικαιροποιημένο Στατιστικό Ληξιαρχικών Πράξεων ΠΣΛΗΠ (Πληροφοριακό Σύστημα Ληξιαρχικών Πράξεων), δόθηκε στη δημοσιότητα από το υπουργείο Εσωτερικών.

Συγκεκριμένα, αναφέρονται ανά δήμο τα στατιστικά στοιχεία των ληξιαρχικών πράξεων.

Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με παλιότερη εγκύκλιο του ΥΠΕΣΔΑ, με την έναρξη του νέου έτους, θα πρέπει να κλείσετε τον τρέχοντα Τόμο στον οποίο βρίσκεστε, σε κάθε Τύπο Ληξιαρχικής Πράξης (Γεννήσεις, Γάμους, Σύμφωνα Συμβίωσης και Θανάτους) για το Έτος 2013, και να ξεκινήσετε με τον Αριθμό Πράξης 1, Τόμος 1, του Έτους 2014, για κάθε τύπο ΛΠ. Στο ΠΣΛΗΠ με την ημερολογιακή αλλαγή στο νέο έτος, κατά την καταχώρηση νέας ληξιαρχικής πράξης σε κάθε τύπο ΛΠ, θα εμφανιστεί στο δεξί μέρος της πρώτης καρτέλας καταχώρησης στοιχείων, με κόκκινο χρώμα η επιλογή «Έναρξη Έτους» (δείτε συνημμένο παράδειγμα). Πατώντας την επιλογή αυτή, η ΛΠ που πρόκειται να καταχωρήσετε θα πάρει αυτόματα τα στοιχεία Αριθμός Πράξης 1, Τόμος 1, Έτος 2014. Εάν δεν πατήσετε την επιλογή, θα συνεχίσετε στην επόμενη αρίθμηση του προηγούμενου έτους, δηλαδή του 2013. Από τη στιγμή που επιλέξετε «Έναρξη Έτους» δεν μπορείτε να καταχωρήσετε πλέον ΛΠ για το έτος 2013.

Αναλυτικά, μπορείτε να δείτε το στατιστικό φύλλο ΕΔΩ.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΛΗΞΙΑΡΧΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ, ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΦΥΛΛΟ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!