ΥΠΕΣ: Βήματα ΟΤΑ για διαγωνισμούς μεταφοράς μαθητών

Τα βήματα που θα πρέπει να κάνουν ένα προς ένα οι περιφέρειες της χώρας για να ξεκινήσει η διαδικασία προκήρυξης διαγωνισμών για τη μεταφορά μαθητών γνωστοποιεί με εγκύκλιό του, σε δήμους, περιφέρειες και αποκεντρωμένες, το υπουργείο Εσωτερικών.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, «από την 1η Ιουλίου 2013, η αρμοδιότητα της μεταφοράς μαθητών απονέμεται στις περιφέρειες. Ωστόσο, με το άρθρο ένατο, δίνεται η δυνατότητα στις περιφέρειες “να εγγράφουν πίστωση, να δημοπρατούν και να προβαίνουν σε κάθε άλλη ενέργεια για την προετοιμασία της μεταφοράς μαθητών του σχολικού έτους 2013-2104 και πριν από την 1-7-2013”».

Στο πλαίσιο αυτό, και προκειμένου να ξεκινήσουν έγκαιρα οι διαδικασίες των διαγωνισμών για τη μεταφορά των μαθητών για το σχολικό έτος 2013-2014, οι δήμοι και οι περιφέρειες οφείλουν να:

ΔΗΜΟΙ

– να αποστείλουν στις περιφερειακές ενότητες που ανήκουν χωρικά, πίνακα σε ηλεκτρονική μορφή λογιστικού φύλλου(πίνακας 3 του με αρ.πρωτ.707/7-1-2013 εγγράφου μας) με τα στοιχεία των μαθητών, που έχουν δικαίωμα δωρεάν μεταφοράς, με όλους τους διαθέσιμους τρόπους, σύμφωνα με τις προϋποθέσεις της αρ.35415/28-7-2011 ΚΥΑ.

– να ενημερώσουν τις περιφερειακές ενότητες, για το αν διαθέτουν κατάλληλα μεταφορικά μέσα που μπορεί να τα διαθέσουν για τη μεταφορά των μαθητών.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

– να καταγράψουν τα υφιστάμενα δρομολόγια της δημόσιας συγκοινωνίας τα οποία εξυπηρετούν ή δύνανται να εξυπηρετήσουν, μετά από τροποποίηση, την μεταφορά μαθητών και στη δεύτερη περίπτωση να κινήσουν τη διαδικασία τροποποίησής τους.

– θα πρέπει να φροντίσουν για την τήρηση της διαδικασίας και των προθεσμιών της απαραίτητης δημοσίευσης στην Εφημερίδα των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων, δεδομένου ότι, στις περιπτώσεις διαγωνισμών για τη μεταφορά μαθητών οι συνακόλουθες συμβάσεις θεωρούνται δημόσιες συμβάσεις υπηρεσιών οι οποίες για ποσό άνω των 200.000 € υπάγονται στο πεδίο εφαρμογής του Π.Δ/τος 60/2007 (ΦΕΚ 64 Α΄) και της σχετικής Οδηγίας 2004/18/ΕΚ.
Η ελάχιστη προθεσμία γενικής εφαρμογής για τους διαγωνισμούς που υπερβαίνουν το προαναφερθέν όριο σύμφωνα με το ανωτέρω Π.Δ. και τη σχετική Οδηγία είναι, ως γνωστόν, πενήντα δύο (52) μέρες από την δημοσίευση στην εφημερίδα των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων έως την ημέρα λήξης παραλαβής των προσφορών.
Ωστόσο όταν κρίνεται, ότι τα χρονικά περιθώρια είναι περιορισμένα, θα πρέπει να εξετάζεται η δυνατότητα σύντμησης των ελάχιστων προθεσμιών μέσω των σχετικών διατάξεων.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ, ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΜΑΘΗΤΩΝ


Αφήστε μια απάντηση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]