ΥΠΕΣ: Συνεχίζονται κανονικά τα Κοινωνικά Προγράμματα των ΟΤΑ

Τη συνέχιση για όλο το 2011 των Κοινωνικών Προγραμμάτων των ΟΤΑ «Βοήθεια στο Σπίτι» και «Μονάδες Κοινωνικής Μέριμνας» μετά την ένταξή τους στο ΕΣΠΑ, επισημαίνει εγκύκλιος του υπουργείου Εσωτερικών.

Όπως τονίζεται στην εγκύκλιο, αυτό σημαίνει ότι το προσωπικό, που ήδη απασχολείται στα συγκεκριμένα προγράμματα με συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνεχίζει να παρέχει τις υπηρεσίες του, με την ίδια σχέση εργασίας, μέχρι την ενεργοποίηση των νέων προγραμμάτων.

Επισημαίνεται δε, ότι οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου του προσωπικού που απασχολείται στις δομές «Βοήθεια στο Σπίτι» και «Μονάδες Κοινωνικής Μέριμνας» ανανεώνονται ή παρατείνονται μέχρι τη λήξη των προγραμμάτων, δηλαδή μέχρι 31/12/2011, προκειμένου να συνεχιστούν απρόσκοπτα οι παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους ωφελούμενους.

Επίσης, τα προγράμματα στα Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων εξακολουθούν να εκτελούνται με το υφιστάμενο προσωπικό, μέχρι την ενεργοποίηση των νέων προγραμμάτων που θα τα υποκαταστήσουν.

Επομένως, και στην περίπτωση των ΚΗΦΗ, οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου ου προσωπικού που απασχολείται στις δομές αυτές ανανεώνονται ή παρατείνονται πέραν της 31-12-2010 και μέχρι την ένταξη των φορέων των ΟΤΑ που τις υλοποιούν στα νέα προγράμματα. Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία ένταξης, οι συμβάσεις του προσωπικού θα ανανεωθούν ή θα παραταθούν, εκ νέου και χωρίς διακοπή, μέχρι τη λήξη των προγραμμάτων.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ


Αφήστε μια απάντηση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]