ΥΠΕΣ: Ευρωπαϊκό Πρόγραµµα «Δηµιουργική Ευρώπη, 2014-2020». Δείτε τις προϋποθέσεις και τους στόχους – Ποιοι και πώς εντάσσονται

Ένας από τους κύριους στόχους του προγράµµατος «∆ηµιουργική Ευρώπη» είναι η διασφάλιση, η ανάπτυξη και η προώθηση της ευρωπαϊκής πολιτισµικής και γλωσσικής πολυµορφίας. Την ώρα που η Ευρώπη δέχεται πλήθος προσφύγων, η στήριξη των κρατών µελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την αντιµετώπιση της κατάστασης αυτής αποτελεί βασική προτεραιότητα της ΕΕ. Τον Νοέµβριο του 2015, το Συµβούλιο Υπουργών Παιδείας, Νεολαίας, Πολιτισµού και Αθλητισµού επαναβεβαίωσε ότι ο διαπολιτισµικός διάλογος µέσω του πολιτισµού και των τεχνών διαδραµατίζει σηµαντικό ρόλο για την ένταξη των προσφύγων. Ο πολιτισµός και ο κινηµατογράφος µπορούν να γεφυρώσουν τις αποστάσεις και να βελτιώσουν την αµοιβαία κατανόηση µεταξύ του πληθυσµού της χώρας υποδοχής και των προσφύγων.

Δείτε αναλυτικά το έγγραφο ΕΔΩ.

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΥΠ-ΕΣ, ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!