ΥΠΕΣ: €6 εκατ. για ανάπτυξη & αποδοτικότερη λειτουργία των δήμων

Τεχνικά δελτία έργων και δράσεων ύψους έξι εκατ. ευρώ  που έχουν ως αντικείμενο έχουν την μεταρρύθμιση της πρωτοβάθμιας Τοπικής Αυτοδιοίκησης και την αποδοτική λειτουργία των δήμων, υπέγραψε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών Γ. Μιχελάκης. Η χρηματοδότηση αυτή θα προέλθει από κονδύλια του ΕΣΠΑ (πρόγραμμα «Διοικητική Μεταρρύθμιση»). Οι βασικοί θεματικοί τομείς που επιλέχθηκαν μετά από διαβούλευση με την ΚΕΔΕ αφορούν :

Ø στην απλούστευση και «ηλεκτρονικοποίηση» των οριζόντιων λειτουργιών των Δήμων που περιλαμβάνουν τον προγραμματισμό, την οικονομική διαχείριση, την ανάπτυξη ανθρώπινου δυναμικού, την παραγωγή τεχνικών έργων κλπ.

Ø στη δημιουργία βάσεων δεδομένων και πλατφόρμας για την Τοπική Αυτοδιοίκηση (Παρατηρητήριο τοπικής ανάπτυξης)

Ø στην αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας των Δήμων

Ø στην εισαγωγή διαδικασιών εσωτερικού ελέγχου

Ø στη δημιουργία Κοινής Αρχής Αναθέσεων και Προμηθειών

Ø στη βελτίωσης της αποτελεσματικότητας επιβολής, βεβαίωσης και είσπραξης των τοπικών δημοτικών εσόδων, καθώς και των εσόδων των Δημοτικών Λιμενικών Ταμείων

Ø στην αναβάθμιση των δημοτικών κοινωνικών υπηρεσιών

Ø στην υποστήριξη των μικρών νησιωτικών Δήμων, των Φορέων Διαχείρισης Στερεών Απόβλητων και των Πολεοδομικών υπηρεσιών

Ø στην εγκατάσταση Φ/Β συστημάτων και στον εκσυγχρονισμό της διαχείρισης των δημοτικών δικτύων οδοφωτισμού και Ύδρευσης – Αποχέτευσης

Με αυτό τον τρόπο το Υπουργείο Εσωτερικών συνδράμει στην αύξηση της απορροφητικότητας του προγράμματος «Διοικητική Μεταρρύθμιση», ενώ παράλληλα βοηθάει την Τοπική Αυτοδιοίκηση να εκσυγχρονιστεί, να περιορίσει το κόστος λειτουργίας και να αυξήσει τα έσοδα.

Μετά από πολύ καιρό το υπουργείο Εσωτερικών και οι δήμοι θα έχουν στην διάθεση τους εργαλεία και πόρους να προωθήσουν τομές και παρεμβάσεις που θα βελτιώσουν την λειτουργία και αποδοτικότητα τους και θα αυξήσουν την ποιότητα των παρεχόμενων στους πολίτες υπηρεσιών.

Οι δράσεις αυτές αποτελούν μέρος του ολοκληρωμένου σχεδιασμού για τη μεταρρύθμιση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και προωθούν συνέργειες που εκτείνονται και στην επόμενη προγραμματική περίοδο.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΕΣΠΑ, ΔΗΜΟΙ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΕΡΓΑ, ΚΟΝΔΥΛΙΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!