ΥΠΕΣ: Διαστρέβλωσαν δηλώσεις Σκουρλέτη τα ΜΜΕ σχετικά με την αξιολόγηση (βίντεο)

Την «τροποίηση» και «διαστρέβλωση» των δηλώσεων του Πάνου Σκουρλέτη, απο μερίδα των ΜΜΕ, καταγγέλλει το υπουργείο Εσωτερικών, αναφερόμενο στις δηλώσεις του υπουργού, στην τηλεοπτικό σαθμό Star, με τις οποίες απέφυγε να δεσμευθεί για ολοκλήρωση της αξιολόγησης πριν από τον Σεπτέμβριο.

Σε ανακοίνωση του, το ΥΠΕΣ βάλει κατά των συγκεκριμένων ΜΜΕ και παραθέτει το τηλεοπτικό απόσπασμα της συνέντευξης.

Συγκεκριμένα σημειώνει το ΥΠΕΣ: «Η συνήθης πρακτική, από ορισμένα Μέσα Ενημέρωσης, της τροποποίησης – διαστρέβλωσης δηλώσεων, όταν η ακριβής τους απόδοση δεν ταιριάζει με τα συμπεράσματα και τα πολιτικά ζητούμενα που αυτά προτάσσουν, χρησιμοποιήθηκε και σήμερα επί των επισημάνσεων του Υπουργού Εσωτερικών, Πάνου Σκουρλέτη, σε συνέντευξή του στην εκπομπή της Πόπης Τσαπανίδου στο τηλεοπτικό σταθμό STAR, για την χρονική προοπτική της διαδικασίας αξιολόγησης.

Με απόλυτη σαφήνεια, ο Υπουργός Εσωτερικών μετέφερε τη θέση της κυβέρνησης, η οποία επιδιώκει κλείσει το συντομότερο η αξιολόγηση με την καλύτερη δυνατή κατάληξη για την χώρα».

Μάλιστα το ΥΠΕΣ «για την αποκατάσταση της αλήθειας», όπως αναφέρει  παραθέτει τα απομαγνητοφωνημένα σημεία της συνέντευξης, τα οποία έχουν σχέση με τη διάρκεια της διαδικασίας αξιολόγησης.

Σε ερώτηση για την προοπτική της αξιολόγησης:

…«Επαναλαμβάνω ότι η ελληνική πλευρά προσπαθεί με έναν μεθοδικό τρόπο να «κερδίσει χρόνο» και να κλείσει την αξιολόγηση το συντομότερο δυνατό με το καλύτερο δυνατό περιεχόμενο.».

Αναφορικά με τα βήματα που πρέπει να κάνει η ελληνική πλευρά για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης:

«Τα βήματα που πρέπει να γίνουν, όσον αφορά τη δική μας πλευρά, γίνονται.»

Για το αν θα πρέπει να περιμένουμε τον Απρίλιο και τις αποφάσεις του ΔΝΤ, χωρίς συμφωνία:

«Εμείς πρέπει να κάνουμε ό,τι είναι δυνατό – επαναλαμβάνω – κι αυτό κάνουμε, ώστε να κερδίσουμε κάθε μέρα που περνάει, έτσι ώστε να μην είναι χαμένη».

Για τα ενδεχόμενα, μετά από μια πιθανή χειροτέρευση της κατάστασης:

«Ένα ενδεχόμενο υπάρχει μπροστά μας, να υπάρξει όσο το δυνατό καλύτερη συμφωνία το συντομότερο χρονικό διάστημα».

Σχετικά με το χρονικό όριο της διαπραγμάτευσης, πριν αναγκαστούμε για τη λήψη τελικών αποφάσεων και το «κατώφλι» του Σεπτέμβρη:

«Αντοχές έχουμε, εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας έχουμε και νομίζω ότι θα πετύχουμε την καλύτερη δυνατή συμφωνία… Δεν έχει καμιά σημασία να βάζουμε τέτοιου είδους ορόσημα όπως αυτά που λέτε εσείς, σημασία έχει να φτάσουμε στο καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Και το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα είναι συνάρτηση δύο πραγμάτων: και του χρόνου επίτευξης της συμφωνίας, αλλά και του περιεχομένου».

Στην ερώτηση, εάν τελικά μπορεί να φτάσει και Σεπτέμβρη η συμφωνία:

«Το απευχόμαστε και εργαζόμαστε ακριβώς για το αντίθετο. Εδώ μιλάμε για συμφωνία μέσα στον επόμενο μήνα».

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ, ΥΠ-ΕΣ, ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ, ΜΜΕ, ΔΗΛΩΣΕΙΣ, ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΣΗ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!