ΥΠΕΣ: «Dead line» σε ΟΤΑ για επείγουσα καταγραφή αναγκών σε προσωπικό

Ουκ ολίγες φορές οι αιρετοί αλλά και οι εργαζόμενοι έχουν κάνει λόγο για άγνοια της κυβέρνησης στις ανάγκες των δήμων και των περιφερειών σε προσωπικό, και αυτό επιβεβαιώνεται με την κατεπείγουσα εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών (ΑΔΑ: Β4Σ1Ν-ΝΘ8). Με την εγκύκλιο, «προκειμένου να υλοποιηθεί το σχέδιο της κινητικότητας», ζητείται από τους ΟΤΑ – σε εφαρμογή του μέτρου της διαθεσιμότητας και του Μεσοπρόθεσμου:

«…να υποβάλετε στο Τριµελές Συµβούλιο του άρθρου 5 παρ. 3 του ν. 4024/2011 αιτιολογηµένο αίτηµα ως προς τις ανάγκες των φορέων και υπηρεσιών σας σε προσωπικό. Το αίτηµα αυτό, ειδικά για την πρώτη εφαρµογή του νόµου, µπορεί να υποβληθεί οποτεδήποτε µέχρι τις 31-12-2012 και αποτελεί την αφετηρία της πάγιας διαδικασίας των µετατάξεων και µεταφορών προσωπικού, σύµφωνα µε την υποπαράγραφο Ζ1 του άρθρου πρώτου του ν. 4093/2012».

Όπως αναφέρεται στην ΑΔΑ: Β4Σ1Ν-ΝΘ8 εγκύκλιο του ΥΠΕΣ, «η ταχεία υποβολή των παραπάνω αιτηµάτων είναι καθοριστικής σηµασίας προκειµένου, αφενός µεν να καλυφθούν οι ανάγκες των υπηρεσιών, αφετέρου δε να τοποθετηθούν το συντοµότερο δυνατό στις νέες τους θέσεις οι υπάλληλοι Ι?ΑΧ ?Ε που έχουν τεθεί σε διαθεσιµότητα (?Ε ?ιοικητικού, ?Ε ?ιοικητικού – Λογιστικού, ?Ε ?ιοικητικού – Οικονοµικού και ?Ε ?ιοικητικών Γραµµατέων)».

Τα αιτήματα των δήμων και των περιφερειών καθώς και των εποπτευόμενων φορέων,«µε ειδική και εµπεριστατωµένη τεκµηρίωση ανά φορέα και υπηρεσία, σε προσωπικό ?Ε ?ιοικητικού των ανωτέρω ειδικοτήτων», οι ΟΤΑ καλούνται να τα υποβάλουν άμεσα στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

 

Διαβάστε επίσης:
«ΠΑΡΑΘΥΡΟ» ΓΙΑ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΜΕΣΩ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ

ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ Η «ΑΠΕΙΛΗ» ΓΙΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΣΤΑ ΤΥΦΛΑ
ΕΝΠΕ: Κάθετα αντίθετη στη διαθεσιμότητα των περιφερειακών υπαλλήλων

ΚΕΔΕ: Υπερ κινητικότητας, δε στέλνει στοιχεία

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!