ΥΠΕΣ: 163 εκατ. ευρώ για λειτουργικά δήμων και πετρέλαιο σχολείων

Συνολικά το ποσό των 163 εκατ. ευρώ κατανέμει στους δήμους της χώρας το υπουργείο Εσωτερικών για την κάλυψη των λειτουργικών, επενδυτικών τους λειτουργιών, όπως επίσης και για την κάλυψη αναγκών στα σχολεία. Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά το υπουργείο, «η τακτική επιχορήγηση είναι αυξημένη κατά 3.000.000 ευρώ σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, ποσό που προκύπτει από την ορθολογική διαχείριση των θεσμοθετημένων πόρων».

Αναλυτικά:

Ο υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης υπέγραψε την απόφαση για την οικονομική ενίσχυση των δήμων στο πλαίσιο της μηνιαίας τακτικής επιχορήγησης που λαμβάνουν, ύψους 143 εκατ. ευρώ, «τηρώντας τη δέσμευσή για ταυτόχρονη καταβολή κάθε μήνα εκτός από την τακτική χρηματοδότηση μέσω των ΚΑΠ, της ΣΑΤΑ και των Παρακρατηθέντων Πόρων.

Με έτερη απόφασή του, τέλος, κατανέμεται επιπλέον το ποσό των 20 εκατ. ευρώ σε όλους τους δήμους της χώρας με στόχο την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών των σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΥΠ-ΕΣ, ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ, ΣΑΤΑ, ΚΑΠ, ΠΟΕ, ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!