Υπεγράφη το Π.Δ. για τα σφαγεία στα νησιά

Tους όρους και τις προυποθέσεις για την έγκριση των σφαγείων μικρής δυναμικότητος σε περιοχές οι οποίες υπόκεινται σε ειδικούς γεωγραφικούς περιορισμούς, καθορίζει Προεδρικό Διάταγμα που υπέγραψε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάξιμος Χαρακόπουλος, μετά και τη σχετική διαβούλευση με τις υπηρεσίες της ΕΕ.

Ως περιοχές που υπόκεινται σε ειδικούς γεωγραφικούς περιορισμούς ορίζονται νησιά, τα οποία λόγω του μικρού ζωικού κεφαλαίου και της έκτασής τους, δεν διαθέτουν, εγκεκριμένα σφαγεία. Τα σφαγεία μικρής δυναμικότητας θα πρέπει να πληρούν τις απαιτήσεις του Π.Δ., ως προς τις υποδομές και τον εξοπλισμό τους.

«Πλέον θα υπάρχει η δυνατότητα να δημιουργούνται σφαγεία μικρής δυναμικότητας και χαμηλότερου κόστους, χωρίς εκπτώσεις στην ασφάλεια των παραγόμενων προϊόντων», δήλωσε σχετικά ο κ. Χαρακόπουλος. «Μεριμνούμε για την εξυπηρέτηση των αναγκών των κτηνοτρόφων αλλά και την προστασία της δημόσιας υγείας. Προχωρούμε σε αναγκαίες ρυθμίσεις που εγγυώνται την ομαλή λειτουργία της αγροδιατροφικής αλυσίδας, τη μείωση του κόστους παραγωγής και πάνω από όλα την προστασία του καταναλωτή», πρόσθεσε.

Σημειώνεται ότι το Π.Δ. προωθείται για υπογραφή στους συναρμόδιους υπουργούς Εσωτερικών, Ευριπίδη Στυλιανίδη και Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Κωστή Χατζηδάκη.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ΝΗΣΙΑ, ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ, ΣΦΑΓΕΙΑ


Αφήστε μια απάντηση