«Η τρόικα δεν θέτει θέμα απολύσεων. Προχωράει η κινητικότητα»

Στη διάψευση όλων των σεναρίων για απολύσεις επίορκων, υπαλλήλων ΔΕΚΟ μέσω αξιολόγησης κλπ προχώρησαν πηγές του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης μετά την αποχώρηση του Α. Μανιτάκη από τη συνάντηση με την τρόικα και το οικονομικό επιτελείο.

Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα της aftodioikisi.gr, συνεργάτες του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης τόνιζαν ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησης με την τρόικα δεν ετέθη κανένα θέμα απολύσεων, απλώς δόθηκαν κάποιες τεχνικές διευκρινίσεις σε σχέση με την κινητικότητα. Μάλιστα, τόνιζαν ότι «το θέμα των απολύσεων το έκλεισε ο ίδιος ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της προχθεσινής του συνάντησης με τρόικα», τονίζοντας ότι αυτό που έχει υπογράψει η ελληνική κυβέρνηση είναι η κινητικότητα 25.000.

Παράλληλα οι ίδιοι συνεργάτες του κ. Μανιτάκη τόνιζαν ότι προχωράει κανονικά το σχέδιο κινητικότητα του υπουργείου και εξέφραζαν αισιοδοξία ότι θα βρεθεί κοινός τόπος με την τρόικα.

Πάντως, την ίδια ώρα από το υπουργείο Οικονομικών παρά τη φωτογραφία Στουρνάρα – Μανιτάκη,  η εικόνα που δίνεται είναι διαφορετική, καθώς τονίζεται ότι ο κ. Μανιτάκης κατά τη διάρκεια της συνάντησης τόνισε ότι είναι εφικτό να απομακρυνθούν περί τους 7000 επίορκους, «κοπανατζήδες», με πλαστά πτυχία αλλά και ανεπαρκείς με βάση την αξιολόγηση, υπαλλήλους.

Διαβάστε επίσης

Μανιτάκης: «Τελεσίγραφο» για καταργήσεις 197 ΝΠΔΔ, οκτώ φορέων

Μανιτάκης: όλα καλά με Στουρνάρα – Συζητάμε τα τελευταία σημεία

Παρουσία Μανιτάκη η συνάντηση Στουρνάρα – τρόικας

ΠΑΣΟΚ vs ΔΗΜΑΡ, Μανιτάκη για τους επίορκους

Οι απολύσεις στις συναντήσεις τρόικας, Στουρνάρα, Βενιζέλου

Απολύσεις από τον ευρύτερο δημόσιο τομέα ζητά τώρα η τρόικα

Δημόσιο: «Παράθυρο» για άμεσες απολύσεις και μη επίορκων

Κεδίκογλου καλύπτει αλλά τα σενάρια επιμένουν

Δημόσιο: «Καρφιά» ΔΗΜΑΡ για υπουργούς της ΝΔ

«Στη γωνία» ΔΗΜΑΡ, Mανιτάκης για τους επίορκους

Σαμαράς- τρόικα: Σύγκλιση για επίορκους, «αγκάθι» οι απολύσεις

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, ΤΡΟΙΚΑ, ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ, ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ, ΜΑΝΙΤΑΚΗΣ


Αφήστε μια απάντηση