ΥΠΔΜ: 82 εκατ. από το Πρόγραμμα Διοικητική Μεταρρύθμιση στην απασχόληση

Τη μεταφορά 82 εκατ. ευρώ από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Διοικητική Μεταρρύθμιση στην απασχόληση για την οποία είχε ενημερώσει* πριν από δύο μήνες τους δημοσιογράφους ανακοίνωσε  στην 5η Συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Διοικητική Μεταρρύθμιση 2007-2013», ο υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Μ. Βολουδάκης.

Παράλληλα ανακοίνωσε τον επανασχεδιασμό βασικών έργων και  απένταξη ανενεργών δράσεων ή δράσεων που δεν είναι απαραίτητες, με συνολική εξοικονόμηση περίπου 84 εκατ. ευρώ.

Οι συγκεκριμένες κινήσεις, όπως εξήγησε ο υφυπουργός, γίνονται για να αποτραπεί ο κίνδυνος απώλειας ευρωπαϊκών κονδυλίων , αλλά και για να αναθεωρηθεί το Πρόγραμμα ώστε να ανταποκρίνεται στις σημερινές έκτακτες συνθήκες της οικονομικής κρίσης. Κι αυτό γιατί η κατάσταση στην οποία βρισκόταν τον Ιούνιο του 2013 το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Διοικητική Μεταρρύθμιση 2007-2013» (Ε.Π. ΔΜ),  με χαμηλή απορροφητικότητα  ποσοστού 13%, έναντι εθνικού μέσου όρου 39% είχε οδηγήσει την Εθνική Υπηρεσία Συντονισμού του ΕΣΠΑ, σε συνεννόηση με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να προτείνει τον  μείωση του προγράμματος κατά 159 εκατομμύρια ευρώ.

Επιπρόσθετα, το υπουργείο προχωρά σε νέες δράσεις, μέσα από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Διοικητική Μεταρρύθμιση 2007-2013», για την παροχή ψηφιακών πιστοποιητικών και ψηφιακής υπογραφής στα στελέχη της Δημόσιας Διοίκησης με στόχο την πλήρως ηλεκτρονική διακίνηση εγγράφων σε όλα τα Υπουργεία μέχρι το τέλος Ιουνίου του 2013.

* ΕΔΩ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!