ΥΠΑΝ: Ημερίδα και Σεμινάριο με θέμα το Κοινό Στρατηγικό Πλαίσιο 2014-2020

Ημερίδα και σεμινάριο για τη νέα Προγραμματική Περίοδο 2014-2020, πραγματοποιεί αύριο Τετάρτη 14 Νοεμβρίου και ώρα 9 π.μ. στο ξενοδοχείο Caravel το υπουργείο Ανάπτυξης ύστερα από πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Η εκδήλωση, που πραγματοποιείται και με την υποστήριξη της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Επενδύσεων – ΕΣΠΑ, στοχεύει στο να ενημερώσει τους εκπροσώπους των περιφερειών, των αρμόδιων υπουργείων και τις Διαχειριστικές Αρχές των περιφερειακών και τομεακών προγραμμάτων καθώς και τους κυριότερους κοινωνικούς και οικονομικούς εταίρους, για τις θέσεις  της Ευρωπαϊκής  Επιτροπής και για το νέο κανονιστικό πλαίσιο της προγραμματικής περιόδου 2014-2020.

Το σεμινάριο επιδιώκει  να δώσει έμφαση στις πρακτικές πλευρές του προγραμματισμού προκειμένου  να διευκολύνει  τους συμμετέχοντες να συνάγουν συμπεράσματα επιχειρησιακού χαρακτήρα.

Το πρόγραμμα

09:00-09:30: Έναρξη: Κύρια πολιτικά μηνύματα -Τρέχουσες εξελίξεις σε επίπεδο Ευρ. Ένωσης σχετικά με την προγραμματική περίοδο 2014-2020

κ. R. Prado, Διευθυντής Γεν. Δ/νσης Regio.G

κ. Κ. Χατζηδάκης, Υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων

09:30-10:30:    Το κανονιστικό πλαίσιο, για όλα τα Ταμεία, για την περίοδο 2014-2020: Κύρια χαρακτηριστικά – διαφορές από την προγραμματική περίοδο 2007-2014           (Παρουσίαση από τον κ. L. Sens, Ευρ. Επιτροπή)

10:30-10:45:    Διάλειμμα

10:45-11:45:    Θέσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη διαμόρφωση της Συμφωνίας Εταιρικής Σχέσης με την Ελλάδα  ( Παρουσίαση από τους επικεφαλής των μονάδων για την Ελλάδα AGRI, EMPL, MARE & REGIO)

Κυριότερες προκλήσεις

Προτεραιότητες

Παράγοντες επιτυχίας

11:45-12:45:    Η προγραμματική περίοδος 2014-2020 (παρουσίαση από τις ελληνικές αρχές – Γραμματείς υπεύθυνοι για το συντονισμό των Ταμείων).

Βασικές κατευθύνσεις

Ενέργειες προετοιμασίας

12:45-13:30:    Ερωτήσεις Συμμετεχόντων – Απαντήσεις

13:30-14:15:    Ελαφρύ Γεύμα

14:15-17:45:    Απογευματινή Συνεδρία

Εργαστήρια

Εργαστήριο 1: Δημιουργία ανάπτυξης και θέσεων εργασίας – Νέες προκλήσεις για τις διαχειριστικές αρχές: Προγραμματισμός, εταιρική σχέση, συντονισμός μεταξύ των Ταμείων,  εκ των προτέρων προϋποθέσεις-αιρεσιμότητες / RIS , διαχείριση, παρακολούθηση και αξιολόγηση  (πάνελ που θα απαρτίζεται από εκπροσώπους  των 4 Γενικών Διευθύνσεων  και των εθνικών αρχών που συντονίζουν/διαχειρίζονται Ταμεία. Το εργαστήριο θα συντονίσει ο κ. D. Villalba,  Γεν. Δ/νση REGIO).

Εργαστήριο 2: Πώς να χρησιμοποιηθούν τα νέα εργαλεία χωρικής προσέγγισης που προβλέπονται από τον Κανονισμό, για την αντιμετώπιση  της κρίσης: Τοπική ανάπτυξη με την πρωτοβουλία των τοπικών κοινοτήτων, Κοινά σχέδια δράσης, Ολοκληρωμένες Χωρικές Επενδύσεις, αστική ανάπτυξη (πάνελ που θα απαρτίζεται από εκπροσώπους  των 4 Γενικών Διευθύνσεων  και των εθνικών αρχών που συντονίζουν/διαχειρίζονται Ταμεία.    Το εργαστήριο θα συντονίσει ο κ. L. Sens, Γεν. Δ/νση EMPL).

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!