ΥΠΑΝ: €1,2 δισ. για τις συμβάσεις στα εργοστάσια σκουπιδιών στην Αττική

Προκηρύχθηκαν οι διαγωνισμοί για τα έργα ΣΔΙΤ – εργοστάσια διαχείρισης απορριμμάτων Αττικής, με βάση τις αποφάσεις της Διυπουργικής Επιτροπής ΣΔΙΤ στις 25 Οκτωβρίου 2012 και τις σχετικές ανακοινώσεις του υπουργού Ανάπτυξης & Υποδομών Κωστή Χατζηδάκη. Πρόκεται για τους οι τέσσερις διαγωνισμούς για την υλοποίηση των τεσσάρων μονάδων επεξεργασίας στερεών αστικών αποβλήτων στην Αττική με Σύμπραξη Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα.

Αναθέτουσα Αρχή είναι ο Ενιαίος Διαβαθμιδικός Σύνδεσμος Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ), και οι διαγωνισμοί διεξάγονται με τη διαδικασία του ανταγωνιστικού διαλόγου. Οι προθεσμίες υποβολής φακέλων εκδήλωσης ενδιαφέροντος είναι:

  • Για τη μονάδα επεξεργασίας απορριμμάτων Βορειοανατολικής Αττικής: 22 Ιανουαρίου 2013
  • Για τη μονάδα επεξεργασίας απορριμμάτων Νοτιοανατολικής Αττικής: 24 Ιανουαρίου 2013
  • Για τη μονάδα επεξεργασίας απορριμμάτων Δυτικής Αττικής (Άνω Λιόσια): 29 Ιανουαρίου 2013
  • Για τη μονάδα επεξεργασίας απορριμμάτων Δυτικής Αττικής (Φυλή): 5 Φεβρουαρίου 2013

Οι ιδιωτικοί φορείς που θα επιλεγούν θα αναλάβουν τη μελέτη, κατασκευή, συντήρηση, τεχνική διαχείριση και λειτουργία της μονάδας επεξεργασίας απορριμμάτων για την οποία θα επιλεγεί ο καθένας, για διάστημα 27 ετών. Το ύψος των επενδύσεων για τα έργα ανέρχεται σε περίπου 350 εκατ. ευρώ, ενώ η συνολική αξία των συμβάσεων (υποδομές, λειτουργία, συντήρηση) ανέρχεται σε περίπου 1,2 δισ. ευρώ. Οι  τέσσερις μονάδες θα έχουν συνολικά δυναμικότητα διαχείρισης έως 1,3 εκ. τον. απορριμμάτων ετησίως.

Οι διαγωνιστικές διαδικασίες επιτρέπουν όλες τις διαθέσιμες τεχνολογίες που καλύπτουν τις απαιτήσεις των περιβαλλοντικών στόχων, της ευρωπαϊκής και εθνικής νομοθεσίας. Η ανοιχτή τεχνολογία ενισχύει τον υγιή ανταγωνισμό μεταξύ των διαγωνιζομένων και την επιλογή της βέλτιστης λύσης.

Βασικό κριτήριο επιλογής του αναδόχου θα είναι το χαμηλότερο τέλος χρήσης που θα κληθεί να καταβάλλει ο δημότης, παράλληλα με την επίτευξη όλων των περιβαλλοντικών στόχων. Στα έργα αυτά θα αξιοποιηθούν και κοινοτικοί πόροι από το ΕΣΠΑ για τη χρηματοδότηση του 40-60% του κόστους του κάθε έργου.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαγωνιστικές διαδικασίες για άλλα 5 έργα ΣΔΙΤ διαχείρισης απορριμμάτων σε Δυτική Μακεδονία, Πελοπόννησο, Ηλεία, Αιτωλοακαρνανία, Σέρρες.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!