ΗΠΑ: Υποστηρίζουμε το Μεσοπρόθεσμο 2013-2016 που ψηφίστηκε στην Ελλάδα

«Μεγάλη ημέρα για την Ελλάδα» χαρακτήρισε την χθεσινή συζήτηση και κατόπιν ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Βικτόρια Νούλαντ, τονίζοντας ότι η χώρα «θα πάρει σημαντικές αποφάσεις». Σε ερώτηση αν οι διαδηλώσεις στους ελληνικούς δρόμους ανησυχούν το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, η κ. Νούλαντ ανέφερε ότι η αμερικανική κυβέρνηση βρίσκεται σε επαφή με τους Ευρωπαίους συμμάχους και εταίρους «για να υποστηριχθούν οι μεταρρυθμίσεις», όπως είπε, «που είναι αναγκαίες, δίνοντας τη μέγιστη δυνατή υποστήριξη».

«Έχουμε όλοι μαζί ζητήσει από την Ελλάδα να εφαρμόσει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις, για τη βελτίωση της μακροπρόθεσμης ανταγωνιστικότητας στην οικονομία τους, για να κάνουν τη χώρα πιο ελκυστική για επενδύσεις και για την επιστροφή της στην ανάπτυξη».

Η κ. Νούλαντ σημείωσε ότι «αυτό είναι σημαντικό όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά για την Ευρωζώνη στο σύνολό της» και ότι έχουν σημαντικές αποφάσεις να λάβουν σχετικά με το πώς θα προχωρήσουν μπροστά. «Προφανώς, αυτό είναι μια απόφαση του ελληνικού λαού» δήλωσε η κ. Νούλαντ, η οποία πρόσθεσε: «Αλλά, υποστηρίζουμε σε μεγάλο βαθμό τη διαδικασία της μεταρρύθμισης, που είναι σε εξέλιξη».

Σε δεύτερη ερώτηση αν έχει αλλάξει κάτι μετά από τρία και πλέον χρόνια διαδικασίας, όσον αφορά την άποψη για ορισμένες απ’ αυτές τις μεταρρυθμίσεις μέχρι τώρα, η κ. Νούλαντ υποστήριξε ότι «όχι μόνο η Ελλάδα, αλλά και άλλες χώρες, η Ιταλία, η Ισπανία, μια σειρά από χώρες έχουν πολύ, πολύ δύσκολες επιλογές για τους πολίτες τους. Υπάρχουν επιλογές που έχουν οδηγήσει ήδη σε πολιτική αλλαγή. Απαιτούν συναίνεση όλου του πολιτικού φάσματος. Έτσι, αυτό είναι μια διαδικασία που συζητάμε με τους Ευρωπαίους συμμάχους μας και τους εταίρους μας για μεγάλο χρονικό διάστημα και στο πλαίσιο της G-7 και της G-8. Είναι κάτι που συνεχίζουμε να παρακολουθούμε. Και πάλι, είναι μια πολύ σημαντική περίοδος αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα», ανέφερε η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

 

Διαβάστε επίσης:
Μέρκελ: Να προχωρήσουν οι διαρθρωτικές αλλαγές στην Ελλάδα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΚΟΣΜΟΣ, ΔΙΕΘΝΗ-ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!