Αντιδράσεις για τη «συνεχή παρουσία» του ΣΕΕΔΔ

Το θέμα της «συνεχούς παρουσίας» κτίριο της οδού Μπουμπουλίνας, κλιμακίου επιθεωρητών του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔ) θέτει με ανακοίνωσή της η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στο υπουργείο Πολιτισμού (ΠΟΕ-ΥΠΠΟ).

Κατά την Ομοσπονδία  «η συνεχής παρουσία έχει δημιουργήσει κλίμα σύγχυσης και φοβίας στους συναδέλφους» και γι’ αυτό την περασμένη Παρασκευή  «εκ μέρους της Ομοσπονδίας ζητήθηκε από τους ίδιους και τους προϊσταμένους τους να αποχωρήσουν από το χώρο και το υπουργείο να τους αποστείλει τα στοιχεία που χρειάζονται υπηρεσιακώς. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Πολιτισμού, Κ. Τζαβάρα, όπου του τέθηκε το ζήτημα πως η συνεχής παρουσία του κλιμακίου δημιουργεί, μεταξύ όλων των άλλων, κλίμα αποδιοργάνωσης στους εργαζομένους. Ταυτόχρονα, στον υπουργό τονίστηκε το γεγονός της δυσλειτουργίας του ηλεκτρονικού συστήματος σήμανσης προσέλευσης, που λειτουργεί πιλοτικά και εμπεριέχει μη επεξεργασμένα στοιχεία εμφανίζοντας ψευδή εικόνα περί της παρουσίας των συναδέλφων».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο κ. Τζαβάρας δεσμεύτηκε πως κανένας εργαζόμενος δεν πρόκειται να ελεγχθεί πειθαρχικά αν, προηγουμένως, δεν γίνει διασταύρωση φυσικών και ηλεκτρονικών στοιχείων προσέλευσης και αποχώρησης.

«Όπως αποδεικνύεται σήμερα, η επίμονη αναζήτηση “επίορκων” σκοπό είχε τη συμπλήρωση των 15.000 απολύσεων που συμφώνησε η τρικομματική κυβέρνηση μετά την απαίτηση της τρόικας, μία απόφαση που έρχεται σε αντίθεση με συνεχείς δηλώσεις του προηγούμενου διαστήματος ότι δεν θα υπάρξουν απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων», καταλήγει η ανακοίνωση.

Διαβάστε επίσης

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΣΕΕΔ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ, ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ


Αφήστε μια απάντηση