Υπ. Περιβάλλοντος: Μέχρι αύριο η τροπολογία για τη «διπλή ανάπλαση»

Λύση στο «παγωμένο» σχέδιο της διπλής ανάπλασης Βοτανικού-Λεωφόρου Αλεξάνδρας θα επιχειρήσει να δώσει το υπουργείο Περιβάλλοντος, με την μέχρι την Παρασκευή σχετικής τροπολογίας που θα «βοηθά» στην ανέγερση γηπέδου ποδοσφαίρου 40.000 θέσεων και αθλητικών εγκαταστάσεων του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού και παράλληλα, ωστόσο, θα «κλείνει» οριστικά την πόρτα στα σχέδια του Δήμου Αθηναίων για δημιουργία και λειτουργία δημοτικού πολυλειτουργικού κτηρίου.

Η νέα νομοθετική ρύθμιση του υπουργείου Περιβάλλοντος προβλέπει, όπως και η παλαιότερη ρύθμιση Σουφλιά που είχε κριθεί αντισυνταγματική, την ανέγερση του εμπορικού κέντρου Βωβού, μειωμένου όμως κατά 25% (17.000 τ.μ. λιγότερα σε σχέση με τον αρχικό σχεδιασμό). Ο συντελεστής δόμησης διαμορφώνεται σε 1,2 αντί 1,6 της ρύθμισης Σουφλιά.

Σημειώνεται πως η τροπολογία είχε ενταχθεί προς ψήφιση σε νομοσχέδιο του υπουργείο Ανάπτυξης και πριν από έναν μήνα, αλλά απεσύρθη, καθώς οι βουλευτές αντέδρασαν και απέρριψαν τη συζήτηση και την ψήφισή της σε άσχετο νομοσχέδιο.

Η Λεωφόρος

Αναφορικά με τις εγκαταστάσεις του γηπέδου της λεωφόρου Αλεξάνδρας, θα πρέπει να γκρεμιστούν μέσα σε 12 μήνες από το χτίσιμο των αθλητικών εγκαταστάσεων του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού στον Βοτανικό. Εντούτοις, για την έκδοση της άδειας λειτουργίας των κτηρίων και εγκαταστάσεων στον Βοτανικό (πλην του γηπέδου ποδοσφαίρο

Τελικός κριτής και πάλι το ΣτΕ

Την τελευταία λέξη, όμως, για τη νέα ρύθμιση θα έχει και πάλι το ΣτΕ, καθώς σε συνέχεια του νέου νόμου θα εκδοθεί Προεδρικό Διάταγμα, η νομιμότητα του οποίου θα κριθεί πάλι από το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο.

Ο Γιώργος Καμίνης

Τέλος, από πλευράς Δήμου Αθηναίων, σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο δήμαρχος Γιώργος Καμίνης αναμένεται να τοποθετηθεί έπειτα από την την κατάθεση της τροπολογίας στη Βουλή. Σημείο-κλειδί είναι να ικανοποιούνται από τη ρύθμιση οι απαιτήσεις του ΣτΕ ώστε να οργανωθούν τα επόμενα βήματα.

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΥΠΕΚΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!