Υπ. Παιδείας: Παραμένουν στο ΤΕΙ Ιoνίων Νήσων τέσσερα τμήματα

Τη διάσωση του ΤΕΙ Ιονιων Νήσων αλλά με τον περιορισμό των τμημάτων από οκτώ σε τέσσερα, προβλέπει το τελικό σχέδιο του υπουργείου Παιδείας που ανακοινώθηκε και επισήμως.

Το νέο ενδιαφέρον στοιχείο του νομοσχεδίου είναι η εισαγωγή της έννοιας της κοινοπραξίας μεταξύ ορισμένων ΑΕΙ και ΤΕΙ (μία από αυτές τις κοινοπραξίες θα αφορά το ΤΕΙ Ιόνιων Νησιών με το Ιόνιο Πανεπιστήμιο).

Έπειτα από αυτή την εξέλιξη δικαιώνονται εν μέρει οι προσπάθειες της διοίκησης, των φοιτητών και των εκπροσώπων τοπικών φορέων και αρχών για τη διατήρηση του ΤΕΙ, ενώ προωθείται πλέον η διασύνδεσή του με το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, εξέλιξη που αποτελούσε βασικό αίτημα των κινητοποιήσεων που αναπτύχθηκαν την τελευταία περίοδο σε Ζάκυνθο, Κεφαλονιά και Λευκάδα.

Αναλυτικά, και σύμφωνα με το σχέδιο, προβλέπεται η παραμονή των τμημάτων:

– Τεχνολογίας Περιβάλλοντος στη Ζάκυνθο.

– Διοίκησης Επιχειρήσεων στη Λευκάδα.

– Τεχνολογίας Τροφίμων στο Αργοστόλι.

– Τεχνολογίας Ήχου και Εικόνας στο Ληξούρι.

– Τέλος προσωρινά -έως το 2018- παραμένει στο Αργοστόλι το Τμήμα Δημοσιότητας και Δημοσίων Σχέσεων.

Στην ουσία αφαιρούνται από το ΤΕΙ τέσσερα τμήματα τα οποία ενσωματώνονται σε αντίστοιχα τμήματα του ΤΕΙ Ηπείρου (από τη Λευκάδα), Δυτικής Ελλάδας (από το Αργοστόλι) και Αθηνών (από τη Ζάκυνθο).

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΠΑΙΔΕΙΑ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΖΑΚΥΝΘΟΣ, ΤΕΙ, ΤΕΣΣΕΡΑ ΤΜΗΜΑΤΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!