Υπ. Παιδείας: Δωρεάν σίτιση στους κύπριους φοιτητές - Aftodioikisi.gr
Πέμπτη
2
Δεκέμβριος
Back

Υπ. Παιδείας: Δωρεάν σίτιση στους κύπριους φοιτητές

Μετά το Ιόνιο Πανεπιστήμιο που γνωστοποίησε πως θα παρέχει δωρεάν σίτιση στους κύπριους φοιτητές, ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, απαντώντας στη Βουλή σε σχετική προτροπή του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Νότη Μαριά, ανακοίνωσε πως έχει ήδη δώσει οδηγίες από την περασμένη Τρίτη προς τα ιδρύματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης για ελεύθερη σίτιση όλων των κύπριων φοιτητών.

Απέναντι στις επικρίσεις της αντιπολίτευσης για τη στάση που κράτησε η ελληνική κυβέρνηση σε σχέση με την κυπριακή κρίση, ο υπουργός Παιδείας παρατήρησε πως τα γεγονότα «πρέπει να βοηθήσουν όλους μας να αντλήσουμε τα κατάλληλα συμπεράσματα, γιατί το τελευταίο πράγμα το οποίο νομίζω ότι αξίζει στον κυπριακό Ελληνισμό, είναι η καπηλεία του δράματος που αυτός διέρχεται».

«Για μένα, το συμπέρασμα είναι ότι εμείς πρέπει να θωρακίσουμε το κράτος μας, την οικονομία μας, την παιδεία μας, την υγεία μας. Πρέπει να προσπαθούμε μέσα σε αυτή την κρίση, με τις κατάλληλες πολιτικές και αλλαγές, να βελτιώνουμε τη θέση που βρισκόμαστε, για να μπορέσουμε να γίνουμε πιο ισχυροί» είπε ανάμεσα στα άλλα ο υπουργός Παιδείας.

Διαβάστε επίσης:
Ιόνιο Πανεπιστήμιο: Δωρεάν σίτιση στους κύπριους φοιτητές

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!