Υπ. Οικονομικών: Μείον 5 «δημοτικές» εφορίες - Aftodioikisi.gr
Πέμπτη
9
Φεβρουάριος
Back

Υπ. Οικονομικών: Μείον 5 «δημοτικές» εφορίες

Δε θα δημιουργηθούν τελικά οι 5 από τις 99 «δημοτικές» εφορίες (Θήρας, Αιγίου Αχαΐας, Μυκόνου, Αμαλιάδας, Κύμης Ευβοίας και Πάρου), και αυτό επειδή δε θα καταργηθούν οι ΔΟΥ στους συγκεκριμένους δήμους, σύμφωνα με σχετική απόφαση του υπουργού Οικονομικών. Όπως σημειώνει το υπουργείο, η μη αναστολή των υπαρχουσών ΔΟΥ αποφασίστηκε «με κριτήριο το ύψος των εσόδων ανά ΔΟΥ επί των συνολικών εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού – εξαιρουμένων της Αττικής και της Θεσσαλονίκης».

Επίσης, όπως αναφέρει, με γνώμονα την εξυπηρέτηση των φορολογουμένων, «το υπουργείο Οικονομικών ανακοινώνει ότι δίνεται παράταση έως τις 18/03/2013 στη διαδικασία αναστολής λειτουργίας των ακόλουθων ΔΟΥ σε νησιά, όπου λειτουργεί μόνο μία φορολογική μονάδα: Σπετσών, Κέας, Άνδρου, Μήλου, Αίγινας, Πόρου, Ύδρας, Καρπάθου, Καλύμνου, Λέρου, Θάσου, Παξών, Ιθάκης, Τήνου, Κυθήρων, Λήμνου, Σκιάθου, Σκοπέλου και Αγίου Κηρύκου».

Η παράταση δίνεται προκειμένου, κατά το αμέσως επόμενο διάστημα, να ολοκληρωθούν κρίσιμες ηλεκτρονικές υπηρεσίες που αποτρέπουν τη μετάβαση φορολογουμένων στις ΔΟΥ, όπως η δυνατότητα πληρωμής μέσω Τραπεζών ή ΕΛΤΑ για ρυθμισμένες οφειλές.

Διαβάστε επίσης:
Στον «αέρα» οι 99 «δημοτικές» εφορίες
Άλλες 63 «δημοτικές» εφορίες με υπογραφή Στουρνάρα
Έρχονται οι πρώτες 34 «δημοτικές» εφορίες
Στουρνάρας: Οι «δημοτικές» εφορίες θα προσφέρουν ό,τι και οι ΔΟΥ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!