Υπ. Υγείας: 450.000 ευρώ στα τέσσερα Ψυχιατρεία της χώρας

Το ποσό των 450.000 ευρώ στα τέσσερα Ψυχιατρεία της χώρας, ενέκρινε η υφυπουργός Υγείας κυρία Κατερίνα Παπακώστα, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες περίθαλψης των ανασφάλιστων ατόμων.

Ειδικότερα, με την υπ’ αριθμόν Υ5α/ Γ.Π. 64770 απόφαση της Υφυπουργού Υγείας, εγκρίθηκε, η σκοπιμότητα επιχορήγησης των εξής Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων: Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής, Δρομοκαΐτειο, Κρατικό Θεραπευτήριο Λέρου και Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

Το συνολικό ποσό της κατανομής, το οποίο θα προέρθει από τις πιστώσεις του τακτικού προϋπολογισμού του Υπουργείου Υγείας, ανέρχεται στα 450.000,00 ευρώ. Το μεγαλύτερο ποσό κατευθύνεται στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής (Δαφνί) και αφορά ποσό ύψους 212.000 ευρώ).

Σκοπός της απόφασης, σύμφωνα με την απόφαση, είναι να υπηρετηθεί το υπέρτατο αγαθό, το οποίο είναι η απόλυτη προστασία των δικαιωμάτων των χρηστών υπηρεσιών ψυχικής υγείας, λαμβάνοντας υπ΄όψιν την επιβάρυνση των παραπάνω Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων από την παροχή υπηρεσιών σε οικονομικά αδύνατους – ανασφάλιστους ασθενείς, τηρουμένου του θεσμικού πλαισίου και όλων των νόμιμων διαδικασιών.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΥΓΕΙΑ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ, ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΙ, ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!