Υπ: Εργασίας: Συνάντηση για την επαναλειτουργία της Παιδικής Στέγης Κρώσφηλδ

Συνάντηση με θέμα την άμεση επαναλειτουργία της Παιδικής Στέγης Κρώσφηλδ στο Κερατσίνι  πραγματοποιήθηκε σήμερα στο υπουργείο Εργασίας ύστερα από πρωτοβουλία  της Αναπληρώτριας Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, προκειμένου να ξεπεραστούν τα προσκόμματα και να εξασφαλιστεί ότι οι 100 και πλέον θέσεις για βρέφη και νήπια θα αποδοθούν στις οικογένειες του Κερατσινίου.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Δήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας Χρήστος Βρεττάκος, ο πρόεδρος του ιδρύματος Θεόδωρος Παρασκευόπουλος, η εκπρόσωπος του Δήμου Αθηναίων και πρόεδρος του Δημοτικού Βρεφοκομείου Αθηνών Καλλιόπη Γιαννοπούλου, ο εκπρόσωπος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής Θεόδωρος Τούντας και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Κατά τη συζήτηση η υπουργός ζήτησε να επισπευστούν οι διαδικασίες ώστε η Παιδική Στέγη Κρώσφηλδ, που παραμένει κλειστή εδώ και πέντε χρόνια, να παραχωρηθεί κατά χρήση στο Δήμο Κερατσινίου και μετά τις απαραίτητες εργασίες επισκευής, να λειτουργήσει προς όφελος των λαϊκών οικογενειών της περιοχής.

Από την πλευρά της, η εκπρόσωπος του Δήμου Αθηναίων Καλλιόπη Γιαννοπούλου υπογράμμισε ότι ο Δήμαρχος Αθηναίων υποστηρίζει το αίτημα του Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας και θα κάνει τις απαραίτητες ενέργειες για να αρθεί το αδιέξοδο.

Υπενθυμίζεται, ότι η νέα διοίκηση του ιδρύματος σε συνεργασία με το Υπουργείο και τον Δήμο Κερατσινίου συνέταξαν σχέδιο συμφωνητικού το οποίο προβλέπει την πλήρη ανάληψη της ευθύνης από πλευράς του δήμου, για την εύρυθμη λειτουργία και τη συντήρηση του σταθμού για δέκα χρόνια, οπότε και θα επιστραφεί στο ίδρυμα.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ, ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΤΕΓΗ ΚΡΩΣΦΗΛΝΤ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!