Υπ. Εργασίας: Οι ΜΚΟ φταίνε που μένουν απλήρωτοι οι 5μηνίτες

Το «μπαλάκι» στις ΜΚΟ για τη μη πληρωμή των εργαζομένων στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας έριξε το υπουργείο Εργασίας, διά μέσω του διευθυντή του γραφείου του υφυπουργού, του Δήμου Τουλκίδη.

Όπως αναφέρουν το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής και η Συντονιστική Επιτροπή των εργαζόμενων σε ΜΚΟ, «θέσαμε στον κ. Τουλκίδη, ότι εμείς που εργαζόμαστε σε αυτά τα προγράμματα είμαστε μακροχρόνια άνεργοι και αντιμετωπίζουμε ζητήματα στοιχειώδους διαβίωσης και ζητάμε με παρέμβαση του υπουργείου να λυθεί άμεσα το οξύτατο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε με τις πληρωμές καθώς και την ασφάλιση μας.

»Το Υπουργείο θεωρεί ότι το πρόβλημα βρίσκεται στην κακή διαχείριση ρίχνοντας τα βάρη στις ΜΚΟ, χωρίς να παίρνει υπόψη ότι οι εργαζόμενοι δουλεύουν απλήρωτοι και χωρίς ασφάλιση όπως και οι απολυμένοι, πλέον άνεργοι, είναι απλήρωτοι και χωρίς ασφάλιση».

Όπως καταγγέλλουν Συνδικάτο ΟΤΑ και Συντονιστική Επιτροπή, «υπάρχουν ΜΚΟ που χρωστάνε στους εργαζόμενους 1 μήνα δεδουλευμένων, όπως η “Αθηνά” και η “Equal Society”, ενώ η σύμβαση έχει ήδη λήξει εδώ και 1-1μιση μήνα, 2 μήνες δεδουλευμένων, όπως, η “ Έλιξ” και η “Αλέξανδρος”, 3 μήνες δεδουλευμένων ενώ η σύμβαση έχει ήδη λήξει, όπως ΓΣΕΒΕΕ, ΚΕΑΕΠ, και υπάρχουν εργαζόμενοι, όπως στη ΜΚΟ ΚΕΑΝ, που δεν έχουν πληρωθεί καθόλου και διανύουν τον τελευταίο μήνα εργασίας!!!».

Προκειμένου να υπάρξει συντονισμός και σχεδιασμός των επόμενων βημάτων σε κινητοποιήσεις για την καταβολή των δεδουλευμένων, για σταθερή και μόνιμη δουλειά με πλήρη δικαιώματα, για μη κατάργηση των ΣΣΕ κτλ., το Συνδικάτο ΟΤΑ και η Συντονιστική Επιτροπή ΜΚΟ καλούν όλους τους εργαζομένους να συμμετέχουν στην ανοιχτή συνεδρίαση της Επιτροπής, την Τρίτη 19 Μάρτη στις 18:00 ,στην αίθουσα του σωματείου εμποροϋπαλλήλων, Αγίας Φιλοθέης 5β (πίσω από τη Μητρόπολη).

Σχετικά

Εργαζόμενοι σε ΜΚΟ: Πορεία στο υπουργείο Εργασίας την Τρίτη

Περάστε στις… 12 του μηνός!
Συνδικάτο ΟΤΑ: Εκτός προγραμμάτων και δήμων οι ΜΚΟ

ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑ: ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΟΙ 6000 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ, ΜΚΟ, ΠΕΝΤΑΜΗΝΙΤΕΣ, ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΚΟ, ΤΟΥΛΚΙΔΗΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]