Υπ. Εργασίας: Ετοιμάζει ρύθμιση για ένταξη δημοσιογράφων του διαδικτύου στον ΕΔΟΕΑΠ

Την ένταξη δημοσιογράφων που εργάζονται στο διαδίκτυο στον Ενιαίο Δημοσιογραφικό Οργανισμό Επικουρικής Ασφάλισης και Περίθαλψης (ΕΔΟΕΑΠ) στοχεύει το υπουργείο Εργασίας με σχετική νομοθετική ρύθμιση που ετοιμάζει.

Στη ρύθμιση αυτή αναμένεται να ενταχθούν μόνο οι δημοσιογράφοι που προέρχονται από διαδικτυακά μέσα, τα οποία έχουν καταγραφεί στο σχετικό μητρώο που έχει δημιουργήσει το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής. Επίσης, πρόκειται στην ίδια ρύθμιση να τονίζεται ότι στο Ταμείο θα ενταχθούν και όλοι οι τεχνικοί τύπου, που έως τώρα έμεναν εκτός. Υπολογίζεται ότι συνολικά θα προστεθούν στην ασφάλιση του ΕΔΟΕΑΠ περίπου 18.000 εργαζόμενοι από όλες τις κατηγορίες.

Πρόκειται για το πρώτο και σημαντικό βήμα που γίνεται για να αποκτήσει ο ΕΔΟΕΑΠ την απαραίτητη ρευστότητα που χρειάζεται ώστε να συνεχίσει να καταβάλλει απρόσκοπτα τις παροχές για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, εφάπαξ και επικουρικές συντάξεις.

Ο συνδικαλιστικός φορέας των δημοσιογράφων (ΕΣΗΕΑ), μαζί με τη διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ, πιέζει την ίδια στιγμή έτσι ώστε να καταστεί εφικτό να υπάρξει συμφωνία με τους εργοδότες του κλάδου, για να δοθεί ένα ποσοστό επί του τζίρου των επιχειρήσεων, ως εργοδοτική εισφορά προς το Ταμείο.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΡΥΘΜΙΣΗ, ΕΔΟΕΑΠ, ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!