Υπ.Εργασίας: Αυτή είναι η πραγματική εικόνα για το σύστημα ασφάλισης

Για επανάληψη του «γνωστού μοτίβου της καταστροφολογίας και της υπονόμευσης του δημόσιου συστήματος κοινωνικής ασφάλισης» κατηγορεί το υπουργείο Εργασίας τη ΝΔ, με αφορμή δήλωση του αρμόδιου τομεάρχη της Γιάννη Βρούτση για «πάγωμα στην απόδοση 300.000 συντάξεων». Σύμφωνα με το υπουργείο, ο τομεάρχης τους κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης «παρουσιάζει, όπως το συνηθίζει, παντελώς ψευδή στοιχεία».

«Η πραγματική εικόνα των αριθμών», αναφέρει το υπουργείο σε ανακοίνωσή του «και η σύγκρισή τους με τα πεπραγμένα της διακυβέρνησης, από το 2010 έως τα τέλη του 2014, αποδεικνύουν ακριβώς τα  αντίθετα από όσα ανακαλύπτει το όψιμο και υποκριτικό ενδιαφέρον της Ν.Δ. για το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης και τους συνταξιούχους:

– Η ΝΔ «ξεχνά» ότι άφησε απλήρωτες 357.544 συνταξιοδοτικές παροχές και ότι από την 01/01/2015 έως την 31/08/2017 έχουν εκδοθεί συνολικά 428.434 κύριες, επικουρικές συντάξεις και εφάπαξ.

– Η ΝΔ αποσιωπά το γεγονός ότι από το σύνολο των ληξιπρόθεσμων οφειλών, ύψους 23,3 δις ευρώ, το 90% ήταν αποτέλεσμα των πολιτικών που ασκήθηκαν πριν από το 2015.

– Η ΝΔ έχοντας υποστηρίξει αλλεπάλληλες οριζόντιες περικοπές των συντάξεων, που συνολικά οδήγησαν σε μειώσεις έως 52% του ετήσιου εισοδήματος των συνταξιούχων, επισείει τον κίνδυνο δήθεν νέων οριζόντιων μειώσεων έως 40%.

– Η ΝΔ αποκρύπτει ότι, παρά τις αλλεπάλληλες οριζόντιες περικοπές των συντάξεων  επί των ημερών της, παρέδωσε το δημόσιο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης με έλλειμμά  1,186 δις ευρώ.

Η θετική πορεία των οικονομικών του ΕΦΚΑ και η επίτευξη πλεονάσματος είναι στοιχεία που επιβεβαιώνονται καθημερινά στην πράξη και δεν μπορούν να διαψευστούν με έωλους και ανυπόστατους ισχυρισμούς.

Η ΝΔ επιχειρεί μάταια να παραχαράξει την πραγματικότητα για να σβήσει το παρελθόν της και τις ευθύνες της αλλά το μόνο που καταφέρνει είναι να εκτίθεται», καταλήγει το υπουργείο Εργασίας.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΕΦΗ ΑΧΤΣΙΟΓΛΟΥ, ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ, ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΡΟΥΤΣΗΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!