Υπ. Ενέργειας: Μέτρα για την αποτροπή μπλακ άουτ

Έκτακτα μέτρα, όπως η απαγόρευση εξαγωγών ρεύματος και η αναστολή λειτουργίας ενεργοβόρων βιομηχανιών, υποχρεώθηκαν να λάβουν χθες οι αρμόδιες αρχές προκειμένου να καλυφθεί η ζήτηση σε φυσικό αέριο και ηλεκτρική ενέργεια και να αποτραπεί ένα μπλακ άουτ.

Παράλληλα, ο υπουργός Ενέργειας Γ. Σταθάκης απηύθυνε έκκληση στους καταναλωτές να περιορίσουν την κατανάλωση κατά τις βραδινές ώρες χθες. Παρά τα μέτρα, πάντως, το σύστημα θα παραμείνει σε οριακή κατάσταση τις επόμενες ημέρες εξαιτίας και της ολιγωρίας των αρμοδίων. Τα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση παρέμεναν και χθες σε Κύμη, Αλόννησο και Λέσβο, που βρίσκονταν στην πρώτη γραμμή του κύματος κακοκαιρίας.

Την ίδια στιγμή τέσσερις λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ, που θα μπορούσαν να αντικαταστήσουν εκείνες που κινούνται με φυσικό αέριο, έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας. Επιπροσθέτως, η αναπλήρωση της παραγωγής από άλλες πηγές (φωτοβολταϊκά και ανεμογεννήτριες) έχει εξουδετερωθεί από την κακοκαιρία.

Οι υπηρεσίες αισιοδοξούν ότι, τελικά, θα αντιμετωπιστεί το πρόβλημα και θα αποδώσουν οι συντονισμένες ενέργειες.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΜΕΤΡΑ, ΜΠΛΑΚ ΑΟΥΤ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!