Υπ. Διοικ. Μεταρρύθμισης: Τρεις εγκύκλιοι για τη συγκρότηση Πειθαρχικών

«Καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για την επιτάχυνση των απαιτούμενων ενεργειών για τη συγκρότηση και λειτουργία των πειθαρχικών συμβουλίων», αναφέρει ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης, σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή και περιγράφει ουσιαστικά όλες τις διαδικασίες για την απομάκρυνση, από το δημόσιο, επίορκων υπαλλήλων.

Από το έγγραφο που διαβιβάστηκε προς απάντηση ερώτησης, των βουλευτών της ΔΗΜΑΡ Νίκου Τσούκαλη και Γρηγόρη Ψαριανού, σχετικής με τους λόγους που καθυστερεί η συγκρότηση πειθαρχικών συμβουλίων και με τις προθέσεις της κυβέρνησης να ψηφίσει διατάξεις για τη σύντομη εκκαθάριση υποθέσεων επίορκων υπαλλήλων, προκύπτει ότι η σύσταση των πρωτοβάθμιων πειθαρχικών συμβουλίων θα έπρεπε να έχει προχωρήσει έως 14 Ιουνίου 2012, τρεις δηλαδή μήνες από τη δημοσίευση του νόμου 4057/2012 «Πειθαρχικό δίκαιο δημοσίων πολιτικών διοικητικών υπαλλήλων και υπαλλήλων ΝΠΔΔ».

Ο Α. Μανιτάκης ενημερώνει όμως τους βουλευτές ότι το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης έχει αποστείλει τρεις εγκυκλίους στα Υπουργεία, τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, τις Περιφέρειες και τα ΝΠΔΔ, προκειμένου να προχωρήσουν στην άμεση σύσταση των πειθαρχικών συμβουλίων, στην κατεύθυνση μάλιστα της σύστασης κοινών πειθαρχικών συμβουλίων για εξοικονόμηση πόρων. Οι τρεις εγκύκλιοι απεστάλησαν διαδοχικά, η πρώτη στις 3 Μαΐου του 2012, η δεύτερη στις 18 Ιουνίου 2012 και η τρίτη εγκύκλιος στις 5 Σεπτεμβρίου του 2012.

Με την τελευταία μάλιστα εγκύκλιο καλούνταν οι αρμόδιοι υπουργοί να αποστείλουν στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, εντός πέντε ημερών από την αποστολή της, συγκεντρωτικά στοιχεία σχετικά με τις ενέργειες που έχουν γίνει. «Η υπηρεσία μας καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την επιτάχυνση των απαιτούμενων ενεργειών προκειμένου να ολοκληρωθεί η όλη διαδικασία το συντομότερο δυνατό», σημειώνει ο κ. Μανιτάκης και διευκρινίζει στους βουλευτές ότι «η πειθαρχική εξουσία, εξακολουθεί κατά τη μεταβατική περίοδο, να ασκείται σύμφωνα με το προϊσχύον καθεστώς, προκειμένου να λειτουργεί η Διοίκηση και να μην υφίσταται διοικητικό κενό».

Στο ερώτημα των βουλευτών αν η κυβέρνηση προτίθεται να καταθέσει στη Βουλή διάταξη για τη σύντομη εκκαθάριση υποθέσεων επίορκων υπαλλήλων, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης αναφέρει ότι με το Ν. 4057/2012 εισήχθησαν ρυθμίσεις με στόχο τη συντόμευση των προθεσμιών ολοκλήρωσης της πειθαρχικής διαδικασίας και της έκδοσης πειθαρχικής απόφασης.

Στο ερώτημα δε των βουλευτών αν θα κατατεθεί στη Βουλή διάταξη που θα προβλέπει την ποινή της απόλυσης για σοβαρές υποθέσεις ο κ. Μανιτάκης επικαλείται την πρόνοια του υπαλληλικού κώδικα ο οποίος περιλαμβάνει, όπως αναφέρει, ρυθμίσεις που καθιστούν αυστηρότερο το σύστημα των πειθαρχικών ποινών.

ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

 

Σχετικές αναρτήσεις:
Μανιτάκης: Εντατικοποιούνται οι πειθαρχικοί έλεγχοι στους δημόσιους υπάλληλους
Δημόσιο: Να προχωρήσει άμεσα η σύσταση πειθαρχικών συμβουλίων ζητεί ο Στεφάνου
ΔΗΜΟΣΙΟ: ΕΚΤΟΣ ΟΙ «ΚΑΚΟΙ» ΓΙΑ ΝΑ ΓΛΙΤΩΣΟΥΝ ΟΙ 15.000

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!