Υπ. Ανάπτυξης: Επιμένει, παρά τις αντιδράσεις, για την ενοικίαση νησιών - Aftodioikisi.gr
Κυριακή
24
Οκτώβριος
Back

Υπ. Ανάπτυξης: Επιμένει, παρά τις αντιδράσεις, για την ενοικίαση νησιών

Και τα νησιά περιέλαβε στο project «αξιοποίηση δημόσιας περιουσίας», μιλώντας στο συνέδριο Capital and vision ο υφυπουργός Ανάπτυξης Ν. Μηταράκης: «Οι μόνες περιπτώσεις για τις οποίες δεν θα συμβεί κάτι τέτοιο είναι μόνο αν συντρέχουν ειδικοί λόγοι, και για τα νησιά δεν συντρέχουν. Δεν εννοούμε, όμως, την πώληση νησιών αλλά την εμπορική αξιοποίηση των δυνατοτήτων τους», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μηταράκης.

Παρών ήταν και ο προεδρος του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου, Τάκης Αθανασόπουλος, ο οποίος ωστόσο δεν διευκρίνισε αν η λίστα των προς αξιοποίηση νησιών είναι αυτή που είδε πρόσφατα το φως της δημοσιότητας.

Κι αυτό γιατί, όπως προέκυψε από το ρεπορτάζ της aftodioikisi.gr πολλά από τα 40 νησιά που αναφέρονται στη συγκεκριμένη λίστα ανήκουν ήδη σε ιδιώτες, αλλά δεν προσφέρονται για αξιοποίηση, ενώ για τα υπόλοιπα υπάρχουν έντονες αντιδράσεις από τις τοπικές κοινωνίες.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!