ΗΜΙΥΠΑΙΘΡΙΟΙ: ΓΛΙΤΩΣΕ Ο ΝΤΟΛΙΟΣ, ΟΧΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

«Λήξαν» χαρακτηρίζεται από κυβερνητικούς κύκλους το θέμα που δημιουργήθηκε με τον Γιώργο Ντόλιο μετά τη δήλωση συγγνώμης*, στην οποία προχώρησε ο υφυπουργός Εσωτερικών.

Παρά την έντονη ενόχληση του υπουργού Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση, ο οποίος υποστηρίζει ότι δεν είναι η πρώτη φορά που δεν ενημερώνεται για εγκύκλιο του υφυπουργού του εκτιμήθηκε ότι η παραίτηση μέλους της κυβέρνησης σε αυτή τη φάση θα έκανε  μεγαλύτερη επικοινωνιακή ζημιά από την παραμονή του, μετά και το επικοινωνιακό βατερλώ με την υπόθεση της δημόσιας περιουσίας.

Πόσω μάλλον που ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου βρίσκεται σήμερα και αύριο στην Θράκη, όπου εκλέγεται (στο νομό Έβρου) και ο υφυπουργός Εσωτερικών.

Για το λόγο αυτό, ο κ. Ντόλιος κλήθηκε να ζητήσει συγγνώμη από τους πολίτες για την αναστάτωση που προκάλεσε η εγκύκλιός του, προκειμένου να κλείσει άρον άρον η υπόθεση.

Ανοιχτό το θέμα των δημοτικών τελών

Αν όμως το θέμα του υφυπουργού έκλεισε, τουλάχιστον επί του παρόντος, αυτό που έμεινε ορθάνοιχτο είναι το θέμα των δημοτικών τελών.

Σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, αυτό που φαίνεται να «κερδίζουν» οι πολίτες μετά το θόρυβο που προκλήθηκε είναι ότι δεν θα πληρώσουν αναδρομικά δημοτικά τέλη για τους ημιυπαίθριους χώρους  που δεν είχαν δηλώσει.

Δε θα γλιτώσουν όμως την καταβολή τους από εδώ και πέρα, καθώς —όπως παραδέχονται δήμαρχοι με τους οποίους επικοινώνησε η aftodioikisi.gr— τα δημοτικά τέλη υπολογίζονταν μέχρι σήμερα στα «καθαρά» τετραγωνικά χωρίς, δηλαδή, τους ημιυπαίθριους, καθώς αυτά ήταν τα δηλωμένα. Κι αυτό, παρά το γεγονός ότι στο νόμο 3843/10 του υπουργείου Περιβάλλοντος αλλά σε δηλώσεις τους κυβερνητικά στελέχη υποστήριζαν ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν άλλες χρεώσεις για τους ιδιοκτήτες πλην του προστίμου για την τακτοποιήσή τους.

* http://www.aftodioikisi.gr/ipourgeia/10254

Το από πότε θα κληθούν να πληρώσουν τα αυξημένα δημοτικά τέλη (δηλαδή, αν θα είναι από το Μάιο του 2010  που ψηφίστηκε ο νόμος 3843 ή από τότε που η υπουργός Περιβάλλοντος θα φέρει τη νέα ρύθμιση η οποία θα αφαιρεί με σαφή τρόπο το δικαίωμα των δήμων να ζητήσουν αναδρομική καταβολή δημοτικών τελών για χώρους που δεν είχαν δηλωθεί ή και να επιβάλουν πρόστιμα) μένει να το δούμε....

Για το προηγούμενο θέμα με την απόσυρση της εγκυκλίου μετά από πρωθυπουργική εντολή κάντε κλικ εδώ: http://www.aftodioikisi.gr/proto_thema/10250

* http://www.aftodioikisi.gr/proto_thema/proto_thema_ipourgeia/10254< ><-->

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!