Ηλεκτρονικά τσιγάρα: Αδειοδότηση σε ν/σ του υπουργείου Υγείας

Διαδικασία αδειοδότησης και για τα συστατικά των ηλεκτρονικών τσιγάρων προβλέπει το νομοσχέδιο για τα καπνικά που εγκρίθηκε από την Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής. «Θέλουμε να αισθάνονται οι πολίτες ότι τα προϊόντα στα οποία έχουν πρόσβαση είναι ασφαλή, τηρούν τις προδιαγραφές και έχουν όλες τις εγγυήσεις ασφαλούς χρήσης», τόνισε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός.
Το νομοσχέδιο προβλέπει ότι κάθε εταιρεία με ηλεκτρονικά τσιγάρα οφείλει να καταθέσει σχετικό φάκελο, εντός εξαμήνου και αφού οι αρμόδιες υπηρεσίες αποφανθούν ότι τηρούνται οι προδιαγραφές, θα παίρνει έγκριση για κυκλοφορία στην ελληνική αγορά. Το νομοσχέδιο εγκρίθηκε από όλα τα κόμματα με εξαίρεση τη Χρυσή Αυγή και το ΚΚΕ που επιφυλάχθηκαν και θα συζητηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής την Πέμπτη.
Ο Α. Ξανθός υπογράμμισε ότι η προσέγγιση που ακολούθησε η κυβέρνηση «είναι αυτή της Δημόσιας Υγείας και της προστασίας του μείζονος αγαθού που είναι η Υγεία, και όχι οι ανταγωνισμοί ανάμεσα στην καπνοβιομηχανία και σε άλλες δραστηριότητες, αξιοποιώντας τη γενικευμένη πεποίθηση ότι το τσιγάρο είναι επιβλαβές, να τεκμηριώσουν στην αγορά προϊόντα ως λιγότερο επιβλαβή».
Η εξάρτηση από τη νικοτίνη αποτελεί το κύριο πρόβλημα, σύμφωνα με τον κ. Ξανθό, ο οποίος σημείωσε πως η κοινοτική οδηγία που υιοθετεί η κυβέρνηση αναφέρει ότι το ηλεκτρονικό τσιγάρο μπορεί να αποτελεί την πύλη εισόδου στο κανονικό τσιγάρο, καθώς αποτελεί προσομοίωση του τσιγάρου.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ, ΑΔΕΙΑ, ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΤΣΙΓΑΡΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!