Η Βουλή γίνεται «πράσινη»

Δόθηκε στη δημοσιότητα η προκήρυξη του υπουργείου Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής μέσω της οποίας απευθύνεται πρόσκληση στην Βουλή για την υποβολή προτάσεων πράξεων προκειμένου να ενταχθούν και χρηματοδοτηθούν στο πλαίσιο του Άξονα Προτεραιότητας του Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ», συνολικού ύψους 2.5 εκ. ευρώ με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ.

Πιο συγκεκριμένα, με την παρούσα πρόσκληση χρηματοδοτούνται κατά προτεραιότητα δράσεις Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΕΞΕ) και δευτερευόντως έργα αξιοποίησης Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) στο κτίριο της Βουλής των Ελλήνων.

Η συγχρηµατοδοτούµενη δηµόσια δαπάνη που διατίθεται για την ένταξη πράξεων µε την παρούσα πρόσκληση ανέρχεται σε 2.500.000 € και προέρχεται από πόρους του Ταµείου Συνοχής και του Ελληνικού δηµοσίου.

Η υποβολή των προτάσεων είναι δυνατή από τις 11-11-2013 έως 31-12-2013, και προτάσεις οι οποίες θα υποβάλλονται εκτός των ανωτέρω προθεσµιών δεν θα γίνονται δεκτές.

Η αξιολόγηση των προτάσεων είναι άµεση και διενεργείται µέχρι εξαντλήσεως της συνολικής προς διάθεση δηµόσιας δαπάνης της παρούσας πρόσκλησης. Οι προτάσεις υποβάλλονται σε ηλεκτρονική µορφή µέσω της ηλεκτρονικής υποβολής του ΟΠΣ. Η αναλυτική πρόσκληση και όλα τα συνοδευτικά έντυπα βρίσκονται αναρτηµένα στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις www.epperaa.gr και www.espa.gr

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης σημείωσε ότι εκτός των άλλων αναμένεται να μειωθεί και το λειτουργικό κόστος του κτιρίου, ενώ όπως είπε το ελληνικό Κοινοβούλιο είναι το πρώτο από το σύνολο των κρατικών κτιρίων που θα παρουσιάσει ολοκληρωμένη πρόταση για την εξοικονόμηση της ενέργειας.

Ολόκληρη η πρόσκληση εδώ.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΥΠΕΚΑ, ΕΣΠΑ, ΒΟΥΛΗ, ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!