Η Τρόικα πιέζει για απελευθέρωση ομαδικών απολύσεων και πλειστηριασμών - Aftodioikisi.gr
Πέμπτη
2
Δεκέμβριος
Back

Η Τρόικα πιέζει για απελευθέρωση ομαδικών απολύσεων και πλειστηριασμών

Νέο στοιχείο της διαπραγμάτευσης ανάμεσα στην κυβέρνηση και τους επικεφαλής του κλιμακίου της Τρόικας είναι η επιμονή για πλήρη απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα και των πλειστηριασμών.

Και στα δύο αυτά θέματα η ελληνική πλευρά εμφανίζεται ανυποχώρητη, θέτοντας και θέμα πολιτικής σταθερότητας. Επισημαίνεται, δηλαδή, ότι τέτοιου είδους μέτρα δεν περνούν από την παρούσα Βουλή και συνεπώς η κυβέρνηση θα χάσει τη δεδηλωμένη εφόσον το επιχειρήσει.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι στιγμής οι εκπρόσωποι των πιστωτών εμφανίζονται ανένδοτοι. Θεωρούν ότι η απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα θα βοηθήσει τους εργοδότες να “εξυγιάνουν” τις εταιρείες τους και να τις κρατήσουν ζωντανές. Θεωρούν επίσης ότι η απελευθέρωση των πλειστηριασμών θα βοηθήσει τις τράπεζες να κλείσουν πληγές από τα κόκκινα στεγαστικά δάνεια που πολλαπλασιάζονται.

Και τα δύο αυτά θέματα είναι εξαιρετικά ευαίσθητα και οποιαδήποτε παρέμβαση προς μια τέτοια κατεύθυνση θα έχει μεγάλο πολιτικό κόστος. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο κυβερνητικές πηγές βεβαιώνουν ότι δεν θα αλλάξει η θέση της ελληνικής πλευράς, ακόμη και αν αυτό σημαίνει παράταση του αδιεξόδου στη διαπραγμάτευση με την Τρόικα.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!